Gündem:
GENELKURMAY DAVUTOĞLU'nu YALANLADI!
GENELKURMAY DAVUTOĞLU'nu YALANLADI!

Genelkurmay: "Vatandaşların askere yardımı takdire şayan"


Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Cumartesi günü yaşanan çatışma, siyaseti de karıştırdı. Ağrı'da yaşananları "kurgu operasyon" olarak nitelendiren HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "askeri ölüme terk ettiler" dedi. Demirtaş, askerleri bölge halkının kurtardığını açıkladı.Başbakan Ahmet Davutoğlu buna çok sert yanıt vererek, "Demirtaş yalan söylüyor" diye konuştu. Genelkurmay Başkanlığı ise bu sabah yaptığı resmi açıklama ile, yaralı askerleri kurtaran bölge halkına teşekkür etti. İşte Ağrı'da yaşananlar:

11 Nisan Cumartesi
İLK AÇIKLAMA EFKAN ALA'DAN GELDİ

Ağrı'daki çatışmaya ilişkin ilk açıklama,  AKP'nin Erzurum milletvekili adayı olan, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan geldi. Ala, olayda  bir jandarma üsteğmen ile 3 uzman çavuşun yaralandığını belirterek, şöyle konuştu;

"4 jandarmamız yaralanmıştır. Onlara acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun dileklerimi bütün milletimize iletiyorum. İnşallah kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar. Bu saldırıyı düzenleyen teröristler de etkisiz hale getirilmiştir." 

Ala'nın açıklamasından hemen sonra, Ağrı Valiliği'nden de olay konusunda yazılı açıklama geldi. Açıklamada, "Valilik, Diyadin İlçesine bağlı Yukarı Tütek köyünde, 11 Nisan 2015 günü düzenlenecek olan fidan dikme etkinliğine katılacak vatandaşların güvenliğini sağlamak maksadıyla bölgede görevlendirilen güvenlik güçlerimize terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu çatışma meydana gelmiş olup gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir" denildi.
 
GENELKURMAY DA OLAY GÜNÜ AÇIKLAMA YAPTI: 4 ASKER YARALI
 
Ağrı'daki çatışmaların yaşandığı gün son resmi açıklama Genelkurmay Başkanlığı'ndan geldi. Genelkurmay'ın resmi sitesinde yayınlanan açıklamada, 4 askerin yaralı olduğu bildirildi. Açıklamada şöyle denildi;

''11-12 Nisan 2015 tarihinde Ağrı İli Diyadin İlçesi Yukarıtütek Köyü bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından organize edilen ve “Bahar Şenliği” olarak isimlendirilen etkinlikte Bölücü Terör Örgütü’nün propagandasının yapılacağı, vatandaşlarımıza seçimde destekledikleri adaylara oy vermeleri konusunda baskı uygulanacağı yönünde bilginin alınması üzerine, Kamu Düzeninin bölgede sağlanması için Ağrı Valiliğinin talimatı ile Ağrı İl Jandarma Komutanlığınca 15 Timden oluşan Güvenlik Gücü 10-11 Nisan gecesi bölgeye sevk edilmiş, bölgede tertiplenme esnasında unsurlarımıza Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açılmıştır.Ateşe derhal karşılık verilmiş, ancak teröristlerce açılan ilk ateş esnasında dört askeri personelimiz çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Bölgeye İnsanlı Keşif Uçağı, Silahlı Helikopterler ve karadan da takviye Komando Birlikleri sevk edilmiş olup çatışma devam etmektedir.''
 
12 Nisan Pazar
DEMİRTAŞ: ÇATIŞMA DEĞİL KURGU VARDI 
 
HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş da, partisinin İstanbul Kadıköy'de yaptığı mitingde konuşmasının büyük bölümünü Ağrı'da yaşananlara ayırdı. Olayı, "çatışma değil kurgu" diye nitelendiren Demirtaş, "Dün Ağrı’da bir çatışma değil, sahnesi önceden planlanmış, önceden provası yapılmış, sahte bir kurgu operasyon vardı ve orada mümkün olduğunca fazla cenaze çıkarmaya çalıştılar" dedi. 15 askerin çatışma bölgesinde "bırakıldığını" öne süren Demirtaş, şöyle konuştu;

"15 askeri çatışma bölgesinde bırakıp terk ettiler. Bunlardan 8’i yaralıydı yaralı. Yaralı askerleri çatışma bölgesinde bırakıp geri çekildiler. Neden? Orada o askerler yaşamını yitirsin ve ülkede AKP’nin oyları tavan yapsın diye. Ne oldu peki? HDP’li arkadaşlarımız çatışma bölgesine giderek HDP’li yönetici arkadaşlarımız yaralı askerleri oradan alıp çıkartarak, kendi elleriyle alıp çıkarttılar."

 
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU ÇOK SERT ÇIKTI
 
HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın sözlerine Başbakan Ahmet Davutoğlu çok sert tepki gösterdi ve "Demirtaş yalan söylüyor" dedi.  Ağrı'da yaşanan olayın Türkiye seçim ortamına girerken bölücü terör örgütünün bir provokasyonu olduğunu söyleyen Davutoğlu, şöyle konuştu;

"Geçtiğimiz 4 Nisan günü, Doğubeyazıt'ın Güngören Köyü, Kule mezrasında benzer bir çalışma yapılmış ve oradaki köylüler bölücü terör örgütünün silahlı unsurları tarafından seçimlerde bir partiye destek vermek için propagandaya maruz bırakılmasının ötesinde, baskı altına alınmıştır. Benzer bir faaliyet Yukarıtüfek Köyü'nde tekrar yapılmak istenince, bu sefer Türkiye'de kamu düzenini koruma görevini üstlenen Valiliğimiz ve ilgili güvenlik birimlerimiz, seçimlerde şu veya bu yönde oy kullanma yönünde baskı ortamının oluşmaması için gerekli tedbirleri almak üzere bölgede faaliyete geçmişlerdir. Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye'nin her bir köşesinde kamu düzenini tesis etmek için gereken her türlü çalışmayı yapar. Bu konuda hiçkimseye de hesap verecek değildir."

Demirtaş'ı "olayları karartmak suretiyle, bölgede uygulamakta oldukları baskıyı örtbas etmeye çalışıyorlar" sözleriyle eleştiren Davutoğlu, "Kimse barış güvercini rolü oynamasın. Kimse bir taraftan seçime giren bir siyasi parti lideri görüntüsü ve barışçıl bir dil, diğer taraftan da terör sözcülüğüne de soyunmasın. Sayın Demirtaş, tam bir bukalemun mantığı içinde doğuda başka, batıda başka, Doğubayazıt'ta onun sözcüleri başka, ki terörle işbirliği yapmıştır" dedi.

DİHA, HALKIN ASKERLERE YARDIM ETTİĞİ GÖRÜNTÜLERİ YAYINLADI

Davutoğlu'nun açıklamasından hemen sonra, DİHA Diyadin'de yaralı askerlere, bölge halkının yardımcı olduğuna ilişkin görüntüleri yayınlandı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

LİSEDE İĞRENÇ OLAY
Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı.

Haberi Oku