Gündem:
GERİCİ AKİT'ten FARAÇ'a SALDIRI
GERİCİ AKİT'ten FARAÇ'a SALDIRI

Her fırsatta Atatürk ve Cumhuriyet’i hedef alan yayınlarıyla tepki çeken gerici “sözde gazete” Akit, bu kez de Aydınlık yazarı Mehmet Faraç’ı “Kürt-Komünist” ve “PKK yandaşı” iftiralarıyla hedef aldı.

Faraç’ın hedef alınma nedeni ise bir dönem domuzbağı cinayetleri ve enseye tek kurşun sıkarak işlediği faili meçhullerle Güneydoğu’da terör estiren Hizbullah’ı yeniden hatırlatmak.

AKP’nin “hayır” diyenleri terör örgütleriyle yan yana göstermesini eleştiren Faraç, “Evetçilerin unuttuğu kanlı örgüt” başlıklı yazısında Hizbullah’ın yasal partisi Hüda-Par’ın referandumda “evet” diyeceğini hatırlatarak, Hizbullah’ın 1990’lardaki kanlı eylemlerine yer verdi. Özetle şu ifadeleri kullandı:

“Uzun yıllar yani, PKK ile ‘Hizbullahın, devletle PKK’nın, korucuyla teröristin ve savaş rantiyesiyle uyuşturucu tacirlerinin mücadelesine sahne olan o yıllarda, karanlık bir örtünün perde gerisindeydi asıl gerçekler ve ürkütücü acılar!..

Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu’nun 17 Ocak 2000’de, İstanbul-Beykoz’daki bir villada polis operasyonuyla öldürülmesinin ardından, örgüt 2001’de Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 polisi şehit etti... Ve Hizbullah 2003’ten sonra da şiddeti bırakarak, “Hüda-Par” adıyla siyasete karıştı... PKK ve Hizbullah çatışması bıçak gibi kesildi...

Velhasıl Hizbullahçıların zaman zaman PKK’lılarla çatışması, HDP-PKK yanlılarının ise - örneğin 5 yıl öncesindeki bir Kurban Bayramı’nda - et dağıtan Hüda-Par yanlısı çocuklara yönelik vahşice saldırması dışında, Kürt siyasetinin “sol” ve dinci kesimleri arasındaki savaş eskisi gibi büyümedi... AKP’liler, MHP yönetimi ve işbirlikçi medya; Hizbullah’ın partisinin “Evet” açıklamasından sonra, ‘Hayır’ diyenleri “PKK- FETÖ yandaşı” ya da “terör destekçisi” gibi göstermekten vazgeçerler herhalde?..”

AKİT’ten ÇARPITMA

Faraç, Hizbullah ve PKK terörünü birbirinden ayırmazken, Akit, Hizbullah’ı aklamaya çalıştı. Yalana da başvuran Akit, Faraç’ın PKK’lıları perdelediğini ve PKK’lıları “Kürt siyasetinin önderi” diye tanımladığı iftirasını attı. Akit haberinde şu ifadeleri kullandı: “Aydınlık gazetesinin Kürt-Komünist kimliğiyle bilinen yazarı Mehmet Faraç, terör örgütü PKK’yı aklayan, PKK’nın hedefindeki Hüda-Par’ı ise terörle ilişkilendiren tuhaf bir yazı kaleme aldı. Güneydoğu’yu 30 yıldır kana bulayan sol tandanslı PKK’nın perdelenerek bölgeyi ateş çemberine Hizbulah örgütünün soktuğunu iddia eden Faraç, HDP/PKK’nın aksine referandumda “Evet” oyu kullanacaklarını açıklayan Hüda-Par’ı Hizbullah’ın siyasi uzantısı gibi lanse etti. Faraç, HDP/PKK’lılar içinse “Kürt siyasetinin önderleri” tanımını yaptı.”


Aydınlık Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BOLAT'tan KIZDIRAN ET AÇIKLAMASI
Et fiyatlarına gelen peş peşe zamların ardından vatandaşlar neredeyse kasabın yolunu unuttu. Seçimden...

Haberi Oku