Gündem:
GEZİ'DE DE MÜDAHALE, DAVASINDA DA MÜDAHALE
GEZİ'DE DE MÜDAHALE, DAVASINDA DA MÜDAHALE

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin 2911 sayılı 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na' muhalefet suçundan 56 sanık bugün ilk kez Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 30. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Saat 10.00'da başlayan ve 4 saat süren duruşmanın ardından Halkın Kurtuluşu Partisi üyeleri ve bazı sanıklarında aralarında bulunduğu grup adliyenin karşısındaki merdivenlerde basın açıklaması yapmak istedi. 

Ancak polis merdivenlerde basın açıklaması yapmanın yasak olduğunu belirterek, grubu meydana yönlendirmek istedi. Uyarıya rağmen merdivenlerde açıklama yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Çevik kuvvet, eylemcileri kalkanlarla iterek adliye bahçesinden dışarı çıkardı.

Yaşanan arbedenin ardından açıklama yapan Avukat Pınar Akbina, çevik kuvvet polislerinin görüntüsünü cep telefonu ile çekerek, güç kullanan polislerden şikayetçi olmak için adliyeye girdi.


DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku