Gündem:
GÜL'den KÖŞK SEÇİMİ AÇIKLAMASI
GÜL'den KÖŞK SEÇİMİ İÇİN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yaklaşan Köşk seçimlerine ilişkin açıklamarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 10 Ağustos'ta yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanının ilk kez halk tarafından seçileceğini, bunun seçimleri farklı kıldığını söylerken, Cumhurbaşkanı olarak seçimler öncesi siyaset üstü tavrını, sürdürmek zorunda olduğuna dikkat çekti.

Tekirdağ'a bir ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Gül, Tekirdağ Valiliği'nde gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Gül, Cumhurbaşkanlığı seçiminin şu anda Türkiye'nin esas gündemi olduğunu söyledi.

"YAŞANAN SIKINTILAR BUNU MECBUR ETTİ"

Seçim takviminin işlediğini anımsatan Gül, "Giderek Yüksek Seçim Kurulunun hazırladığı sürece yaklaşıyoruz. İlk defa halkın seçecek olması Cumhurbaşkanlığını bu sefer biraz daha farklı kılıyor. Her ne kadar Anayasada Cumhurbaşkanlığının yetkileri, sorumluluğunda bir değişiklik söz konusu değilse de Cumhurbaşkanlığı seçim şeklinde bir değişiklik söz konusu oldu. Geçen dönemde yaşanan sıkıntılar bunu mecbur etti. Halk da bunu onayladı. Halk direk olarak Cumhurbaşkanı seçecek, birçok Avrupa ülkesinde de parlamenter sistemde de bu söz konusudur. Komşularımızda ve AB üyesi ülkelerde vardır. Adaylar çıkacak çoğulculuk bizim en büyük zenginliğimizdir. Adaylar şimdi yavaş yavaş belli olmaya başladı. Önümüzdeki bir kaç gün içerisinde bütün adaylar belli olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı olarak Anayasa gereği siyaset üstü tavrımı sürdürmek zorunda olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, AKP'nin kurucularından biri olduğunu, bütün kademelerinde bulunduğunu ifade etti ve tüm bu konulara ilişkin düşünceleri kendi aralarında konuşacaklarını söyledi.

Irak'taki olayların bir mezhep çatışması şeklinde geliştiğini gördüğünü belirten Cumhurbaşkanı Gül, "Sivil vatandaşlarımızın kurtarılması ile ilgili biz elimizden geleni yapıyoruz. Şu anda yapmamız gereken şey Türkiye'yi her bakımdan bölgede güvenli bir ada olduğunu herkse göstermek olacaktır. Çevremizdeki ateşin söndürülmesi içinde elimizden gelen gayreti imkânlarımızla birlikte yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Gül, Tekirdağ gezisinde, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret edecek daha sonrada Tekirdağ'da yatırımı bulunan işadamlarıyla öğle yemeğinde bir araya gelecek.

Tekirdağ Ticaret Borsası 2014 yılı ilk ürün alım törenine katılacak Cumhurbaşkanı Gül, 8. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanlığı'na bir ziyarette bulunacak.



Gül'den Köşk seçimi için açıklama paylaşan: cumhuriyet

Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku