Gündem:
GÜLE GÜLE AB...!
GÜLE GÜLE AB...!

Avrupa Komisyonu Başkanlığını Ekim sonunda Jose Manuel Barroso’dan devre alacak olan Lüksemburg eski Başbakanı Jean-Claude Juncker’ın Genişleme Komiserliğini kaldırmaya hazırlandığı haberlerinin, önümüzdeki yıllarda AB’nin yeni üye almayacağının güçlü bir işareti olarak değerlendiriliyor.

ABHaber, Jean-Claude Juncker’ın, beş yıl boyunca AB’de genişleme olmayacak açıklamalarını uygulamaya hazırlandığını duyururken “Avrupa Komisyonu’nda görev dağılımları ile ilgili çalışmalarda bulunan Juncker, Avrupa Komisyonu Genişleme Komiserliğine atama yapmayacak.

Bir anlamda Komisyonda genişleme bölümü kapatılacak. Juncker, genişleme dosyasını AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini veya yeni kurulacak AB Komşuluk Komiserliğine vermesi gündemde. AB Genişleme çalışmalarının Avrupa Komisyonu’nun kalkınmadan sorumlu üyesine de devredilmesi söz konusu” diyor.

“UKRAYNA KRİZİ AB’DEKİ DENGELERİ DEĞİŞTİRDİ”

ABHaber’e konuşan üst düzey bir Avrupa Komisyonu bürokratı da, beş yıl boyunca AB’de genişleme olmayacağının Juncker tarafından dile getirildiğini hatırlatarak, “Ukrayna krizi AB’de dengeleri değiştirdi. AB Komşuluk Politikalarıyla ilgili yeni Komisyonuda bir komiser olacak” dedi.

Bu arada, AB Genişleme dosyasının hangi Komisyon üyesi veya Mogherini’ye mi devredileceği konusunda ise Juncker ile üye ülkeler arasında pazarlıkların devam ettiği belirtilen haberde Juncker Komisyonunda Yunanistan’ın İnsan Hakları ve Göç’den sorumlu Komisyon üyeliği koltuğunu alması söz konusu olduğu da kaydediliyor.

Öte yandan, yeni Komisyon üyelerinin görevlerini Ekim sonunda devralacak ise de Avrupa Parlamentosu’ndaki onay süreci olacağı için Komisyon’un tam olarak göreve başlaması yıl sonuna sarkacağına dikkat çekiliyor.




ODA TV
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
atila unlu 10 yıl önce

yorumumu sildiniz neden

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku