Gündem:
GÜRCİSTAN'DAKİ ZEKERİYA ÖZ TWITTER'DAN NE DEDİ?

GÜRCİSTAN'DAKİ ZEKERİYA ÖZ TWITTER'DAN NE DEDİ? 

Akşam saatlerinde tweet atmaya başlayan Zekeriya Öz, tutuklama kararı ile ilgili yorum yapmazken hükümeti eleştiren tweetler attı.

Öz şunları yazdı:



Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, HSYK'nın bugün aldığı karar doğrultusunda, eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlarından tutuklanma talebiyle yakalama kararı çıkarılması için Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.


Başsavcılık, eski savcılar Zekeriya Öz, Mehmet Yüzgeç ve Celal Kara hakkında tutuklama talepli "yakalama emri" çıkarılmasını istedi.

ÖRGÜT KURMAKLA SUÇLANIYORLAR

Başsavcılık tarafından mahkemeye gönderilen ilgili yazıda, şüphelilerin Twitter hesaplarına ait ekran görüntüleri, tanık beyanları ve HSYK'nın yolladığı soruşturma dosyası delil olarak gösterildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelilerin dosya içerisinde yer alan eylem ve davranışlarından, delilleri yok etme, gizleme ve değiştirme hususunda kuvvetli şüphelerinin bulunması gözönüne alınarak, "tutuklanma" talepli yakalama emri düzenlenmesini istedi.

GÜRCİSTAN'A GEÇTİLER

Al Jazeera'nin Emniyet kaynaklarına dayandırdığı habere göre, eski savclar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın, dün gece yarısından sonra Artvin Sarp sınır kapısından Gürcistan'a çıktıkları anlaşıldı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan bir diğer savcı olan Mehmet Yüzgeç'in ise nerede olduğu bilinmiyor.

GÜRCÜ POLİSİNE HABER VERİLDİ


Eski Savcı Celal Kara ve Zekeriya Öz'ün dün gece 10 dakika arayla Gürcistan'a geçiş yaptığı ve konu hakkında Gürcü polisine bilgi verildiği öğrenildi.

ARTVİN VALİSİ HABERİ DOĞRULADI


"ÖNCE GÜRCİSTAN, ORADAN DA ERMENİSTAN'A GEÇTİLER"

Bu arada eski Savcı Celal Kara ve Zekeriya Öz'ün dün gece Gürcistan'a geçiş yaptığı ve konu hakkında Gürcü polisine bilgi verildiği öğrenildi. Artvin Valisi Kemal Cirit de Kara ve Öz'ün Gürcistan'a gittiklerini doğruladı. Cirit, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Zekeriya Ali Öz saat 03.46 ve Celal Kara 04.19'da ilimiz Sarp Sınır Kapısı'ndan Batum'a çıkış yapmışlardır. Detaylı açıklamamız bilahare yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" dedi.

Artvin Valisi Kemal Cirit son yaptığı açıklamada eski savcılar Zekeriya Öz ile Celal Kara'nın Gürcistan üzerinden Ermenistan'a geçtiklerinin tespit edildiğini bildirdi.


Cirit, sosyal ve yaygın medyadan haberler nedeniyle ve şeffaf yönetim anlayışları gereği Öz ile Kara'nın Sarp Sınır Kapısından çıkışlarıyla ilgili tespitlerini saatleriyle daha önce kamuoyuyla paylaştıklarını söyledi.


Buna göre Öz'ün dün saat 03.46, Kara'nın da 04.19 itibarıyla haklarında herhangi bir yakalama kararı verilmemişken ve yurtdışı çıkışlarıyla ilgili tahdit durumu yokken çok saatler önce Sarp Sınır Kapısı'ndan yurtdışına çıktıkları yapılan araştırmalarda belirlendiğini dile getiren Cirit, "Sarp Sınır Kapısı, ülkemizde karayolu anlamında en yoğun kullanılan kapıdır. Sezonunda günlük 25-30 bin civarında geçişler olur. Adli işlemlerin yanı sıra konuyla ilgili idari işlemler de tarafımızdan başlatılmış ve araştırmalarımız devam etmektedir" diye konuştu.


Vali Cirit, "Söz konusu şahısların Gürcistan üzerinden Ermenistan'a çıkış yaptıkları tespit edilmiştir" ifadesini kullandı.



ODA TV
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku