Gündem:
HASAN PULUR HAYATINI KAYBETTİ
HASAN PULUR HAYATINI KAYBETTİ

Milliyet gazetesi yazarı Hasan Pulur 83 yaşında hayatını kaybetti. Pulur, uzun zamandır hastanede tedavi görüyordu.

Haberi, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç Twitter hesabından duyurdu. Türenç, "Efsane Milliyet'in efsane yazarı ve yazı işleri müdürü Hasan Pulur'u az önce kaybettik. Basin dünyasının başı sağolsun. Benim basın dünyasında en sevdiğim, saydığım müdürlerimdendi Hasan Pulur. Bir çınar daha devrildi. Kaybımız çok büyük" diye yazdı.




HASAN PULUR KİMDİR

Hasan Pulur 1932, İstanbul doğumlu, Türk gazeteci ve köşe yazarı.

Pulur, Babası subay olduğu için öğrenimini çeşitli okullarda tamamladı.

Üç yıl, bazı işlerde çıraklık yaptıktan sonra, tekrar öğrenime karar verdi. Oratokul bitirme sınavlarına dışarıdan girdi, kazandı.

Kabataş Lisesi'nde yatılı okudu.

Sırasıyla, Son Saat (1954), Yeni İstanbul (1955), Vatan, Havadis, Akşam (1957), Milliyet (1 Mart 1958- , YİM Yrd; 1968-79, YİM); Hürriyet (1979-86, Yayın Koordinatörü), Güneş (1986-88), Milliyet (Temmuz 1988 ve halen) gazetelerinde çeşitli kademelerde çalıştı.

Yazıları Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin ve Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın yarışmalarında başarı ödülleri kazandı.

30 yıldır gazetecilikten başka herhangi bir yan işi olmadı. 13 Şubat 2007'de 50 yıllık hayat arkadaşı Meral Pulur'u kaybetti.

Oğulları Korkut ve Bülent'tir. Oğullarından Korkut Pulur 17 Ağustos 2010 tarihinde kanser hastalığı nedeni ile 53 yaşında vefat etti.

1961 yılında, Milliyet Gazetesi'nde Olaylar ve İnsanlar adlı köşesinde okurlarının ilgisini çeken yazılar yazan Pulur, aynı köşeyi 1979-86 yılları arasında Hürriyet Gazetesi, 1986-88 yıllarında Güneş Gazetesi'nde sürdürdü. 1988'den bu yana ise Milliyet gazetesinde yazdı.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BOLAT'tan KIZDIRAN ET AÇIKLAMASI
Et fiyatlarına gelen peş peşe zamların ardından vatandaşlar neredeyse kasabın yolunu unuttu. Seçimden...

Haberi Oku