Gündem:
HAŞİM KILIÇ BOMBALADI..!
HAŞİM KILIÇ BOMBALADI..!

'Haram rant elde edenler kendi çocuklarının da sonunu hazırlıyor'


Rakiplerini şeytanlaştırmak için nefret duygularının yoğun bir şekilde kullanıldığı kaygı verici bir dünya yaşadıklarını söyleyen Kılıç, "İnsanlık dışı kabul edilen nefret duygularını kullanarak haram rant elde edenler bilmelidir ki kendi çocuklarının da sonunu hazırlamaktadırlar. İnançlara ve özgürlüklere meydan okuyanların üstünlük kazandığına insanlık tarihi şahit olmamaktadır. Hakkının ihlal edilmesi nedeniyle gözyaşı döken bir mağdurun ahını alan zalimlerin ayakta kaldıkları görülmemiştir." dedi.


EFKAN ALA SALONU TERK ETTİ

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı’nın Ankara Rixos Otel’de düzenlediği Muharrem iftarına katılan Haşim Kılıç, yemeğin ardından katılımcılara hitap etti.

Cihan Haber Ajansı'nın geçtiği habere göre, iftar programına geç gelen İçişleri Başkanı Efkan Ala konuşmasını yaptıktan sonra kürsüye çıkan Haşim Kılıç’ı dinlemeden salondan ayrıldı.


Kılıç, içinde bulunduğumuz çağda da Kerbela’daki benzer olayların yaşanmaya devam ettiğine işaret ederek, "Rehabilite edilmeye çalışan gönül dünyamızdaki enkazın kaldırılmasına imkan tanınmamaktadır. Farklılıkların bir arada yaşamasını sağlayan ortak değerlerimiz acımasızca tahrip edilmekte, birliğimiz ve dirliğimiz yönetilmez hale getirilmektedir. Ayrışmaya yol açan bu tarih bilincini sorgulamak ve gelecek kuşaklarımıza nefretin hakim olduğu bir kültür ve inanç çizgisi yerine sevgi ve kardeşlik temeline oturan bir anlayışı teslim etmek zorundayız." dedi.

'KİN NEFRET, ÖFKE VE İNTİKAM DUYGULARINA BAĞIMLI OLANLAR ÖZGÜR OLARAK NİTELENDİRİLEMEZ'

"Ne yazık ki rakiplerimizi şeytanlaştırmak için nefret duygularının yoğun bir şekilde kullanıldığı kaygı verici bir dünya yaşıyoruz." diyen Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

"Değerli dostlar kin nefret, öfke ve intikam duygularına bağımlı olanlar özgür olarak nitelendirilemez. Nefret bağımlılığından kurtaracak yeğene güç başta sevgi olmak üzere ahlaki değerlerin hayatımıza yön vermesidir. Yunusları, Mevlanaları, Hacı Bektaşları ölümsüz kılan bu üstün gücün desteği olmadan pozitif hukuk kurallarının yaptırım gücü sözü edilen bağımlılıktan kurtarmaya maalesef yetmiyor. Hiçbir kutsal inanç, düşünce ve ideoloji nefret suçunu haklı göstererek üzerine örtemez."


"NEFRET DUYGULARINI KULLANARAK HARAM RANT ELDE EDENLER..."

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın, "İnsanlık dışı kabul edilen nefret duygularını kullanarak haram rant elde edenler bilmelidir ki kendi çocuklarının da sonunu hazırlamaktadırlar." ifadeleri salondakilerden alkış aldı.


Gerilim politikalarının kazandırdığını fark edenlerin gelecekte birlikte yaşama iradesini yok ettiklerini fark edemeyenler olduğuna işaret eden Haşim Kılıç, "Nefret dilinin öfkeye dönüştüğü bu toplumsal cinneti hep birlikte söndürmek zorundayız. Din, mezhep, ırk ve siyasi düşüncelerin doğurduğu bu öfke maalesef yakın bir potansiyel tehlike olarak ülkemizi tehdit etmektedir. Bu duyguları kontrol etmeyi başaramayan çok yakınımızdaki komşularımızın içine düştüğü vahim durum bizi de bu yangının kapsam alanına çalışmaktadır." ifadelerini kullandı.

MAĞDURUN AHINI ALAN ZALİMLERİN AYAKTA KALDIKLARI GÖRÜLMEMİŞTİR

"İnançlara ve özgürlüklere meydan okuyanların üstünlük kazandığına insanlık tarihi şahit olmamaktadır." cümlesiyle sözlerini sürdüren Kılıç şöyle devam etti:

"Hakkının ihlal edilmesi nedeniyle gözyaşı döken bir mağdurun ahını alan zalimlerin ayakta kaldıkları görülmemiştir. Devletler zulümle payidar olamaz denilirken, adil olmayan bir davranış zulüm olarak tanımlanmıştır. Hırsın, kıskançlığın, nefretin intikam ve sahiplik duygularının kontrol edilemediği durumlarda insanlık tarihinde izleri silinemeyen yaraların açıldığı bugün bir kez daha burada şahit oluyoruz. Bu yaraları tedavi edecek, onaracak, düzeltecek, tıkanan kalp ve gönül yollarını açacak çağrılara ve sevgi kandillerini yakacak nefeslere ihtiyacımız var. Herkesin söyleyebileceği ya da yapabileceği bir şeyi mutlaka vardır. Sevgi ve barış kültürünün var edici gücünü hayata geçirmeliyiz. Donmuş kalpleri sevginin sıcaklığı ile yeniden hayata döndürmeliyiz."


ODA TV
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku