Gündem:
HAŞİM KILIÇ: GÖREVİMİZİ YAPIYORUZ
Haşim Kılıç: Görevimizi yerine getiriyoruz

Twitter'a erişim engelini kaldıran karar, ardından da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun yapısında değişiklik öngören kanunda Adalet Bakanı’na tanınan özel yetkilere kısmi iptal kararı nedeniyle hükümetin hedefindeki Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç açıklama yaptı. 
Anayasa Mahkemesi Başkanı, HSYK ile ilgili iptal başvurusunun gündemde olmamasına rağmen öne alınarak görüşüldüğü iddialarına "doğru değil" yanıtını verdi. Milliyet Gazetesi'ne konuşan Kılıç, "Anayasanın verdiği yetki çerçevesinde görevimizi yerine getiriyoruz" dedi.

Kılıç, 'HSYK ile ilgili konunun görüşeleceği de bir hafta önce düzenlenen gündemde yer alıyordu. Heyet üyelerine de gündem gönderilmişti. Anayasa Mahkemesi üyelerinin bilgisindeydi. Önemli olan heyet üyelerinin bilgisi olması. Bu tartışma sanıyorum Anayasa Mahkemesi sitesinde olmayışından kaynaklandı. Kamuoyunun çok ilgisini çeken bazı konuları siteye koymuyoruz. Heyet üyelerinin rahat çalışmalarını sağlamak amacıyla her konuyu siteden duyurmuyoruz. Yoksa, gündemde yer almayan bir konunun görüşülmesi söz konusu değil' dedi.

Haşim Kılıç, Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın, Twitter kararını değerlendirirken kullandığı "Bakanlık kararını beklememenin önünü açan tüzük değişikliğine gidilmesi manidar" sözlerine ise şu sözlerle tepki gösterdi:

'Anayasada, mahkemenin çalışma usullerini belirleyebileceği belirtiliyor. Bunun için de içtüzükte değişiklik yetkisi tanınıyor. Bu yetki doğrultusunda tüzük değişikliği yapıldı. 


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku