Gündem:
HAVA HARP OKULU MEZUNİYET TÖRENİ

HAVA HARP OKULU MEZUNİYET TÖRENİ

Yeşilyurt'taki Hava Harp Okulu Komutanlığı'nda yapılan tören, öğrenci alayının 10. Yıl Marşı'nı söylemesiyle başladı. Tören alanına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, mezunları, "Hava Harp Okulu merhaba! Yeni rütbeleriniz hayırlı olsun" diye selamladı.

Ardından, Hava Harp Okulu Komutanı Tümamiral Fethi Alpay ile Dönem Birincisi Pilot Teğmen Ali Yıldırım birer konuşma yaptı.

Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay, hava ve uzay gücünün, caydırıcılığı sağlamada en önemli unsurun krizlere müdahalede en süratli vasıta ve tek başına harekatın sonucunu belirleyecek bir güç haline geldiğini vurguladı. Tümgeneral Alpay, bugün caydırıcılık ve klasik savaşın yanında teröristlerle mücadelede de asil güç haline gelmiş olan Hava Kuvvetlerinin, sahip olduğu modern hava sistemleriyle dosta güven ve itimat, düşmana korku ve endişe veren bir konuma geldiğini belirtti.


"MUSTAFA KEMAL RUHLU TÜRK SUBAYLARIYIZ"


Dönem Birincisi Pilot Teğmen Ali Yıldırım da, "Atamızın istiklal ve cumhuriyetin teminatı olarak gördüğü Türk gençliğinin fertleri olarak, istikbalimizi vakur ve kendinden emin bir şekilde omuzluyor ve Ulu Önderimizin bizlere verdiği görevleri yerine getirebilmek için sahip olduğumuz hırs ve azimle bir kez daha vurgulamak istiyoruz ki; güzel yurdumuzu ve yüce milletimizi tehdit etmeye cüret edecek tüm düşmanlar karşılarında bizleri bulacaktır. Türkiye Cumhuriyeti ve büyük Türk Milleti çelikten kanatlarımızın altında ebediyen hür ve bağımsız kalacaktır. Şu an huzurunuzda olan bizler Mustafa Kemal ruhlu Türk subaylarıyız" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra, Dönem Birincisi Hava Teğmen Ali Yıldırım yaş kütüğüne uçak maketi çaktı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan devre birincisi Teğmen Ali Yıldırım'a diploma ve ödülünü verdi ve genç teğmeni ayakta alkışladı.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz devre ikincisi Teğmen Emre Koçyiğit'e, Başbakan Ahmet Davutoğlu devre üçüncüsü Teğmen Fatih Koç'a, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da dönem dördüncüsü teğmen Muhammet Kaya Arman'a diplomalarını verdi.

14'ü Azerbaycan, Kazakistan, Kore Cumhuriyeti, Ürdün ve Türkmenistan'dan olmak üzere, 9'u kadın 228 teğmenin diploma aldığı törende daha sonra öğrenci alayı hep birlikte Hava Harp Okulu Marşı'nı söyledi.

Tören geçişi sırasında ise savaş uçakları tören alanın üzerinden alçak geçiş yaptı.

Tören sonunda, SoloTürk'ten Yüzbaşı Yusuf Kurt'un yaptığı gösteri nefes kesti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer yetkililer gösteriyi tören alanında ayakta izledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenin ardından Ankara'ya hareket etti.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku