Gündem:
'HAZRETİ İSA'NIN KARISI GELSE ŞANSLARI YOK'
HAZRETİ İSA'NIN KARISI GELSE ŞANSLARI YOK

"Hz. İsa’nın Karısı Gelse Başarı Şansları Yok"


İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, AİHM’deki duruşmaya avukatı Mehmet Cengiz ve Süheyl Batum ile birlikte katılacağını söyledi. Perinçek, “AİHM’in ifade özgürlüğünün ihlali” ile ilgili verdiği kararda “Ermeni soykırımı” iddialarının “Holokost-Soykırım” ile tanımlanamayacağına dair bir tespiti olduğunu ifade etti.

1915 Olayları Soykırım Tanımına Girmiyor

Perinçek şöyle devam etti: “17 Aralık 2013 tarihli AİHM kararı bir milattır. AİHM, gerekçesinde “soykırım”ın hukukî bir tanım olduğuna dikkat çekti ve 1915 olaylarının hukuken soykırım tanımına uymadığını da belirtti. Bu ifade emperyalist merkezleri rahatsız etti.

28 Ocak’taki duruşmada avukatlarımızla birlikte hazır olacağız. Sonuçtan eminiz. İsviçre’nin başvurusunun kabul edilme şansını görmüyoruz. Türkiye’nin temel meselelerinden biri olan Ermeni soykırımı yalanını Lozan gibi kökten çözeceğiz. 28 Ocak tarihinde AİHM Büyük Dairesi’nde görülecek olan duruşmada aynı yönde bir karar verilecektir ve “Ermeni sorunu” hukuken çözülmüş olacaktır.” 

Ünlü aktör George Clooney’in eşi Emel Remzi Clooney’in Ermenistan’ın tezlerini desteklemek üzere duruşmada avukat olarak yer alacak olmasını değerlendiren Perinçek, “Hanımefendi duruşmaya gelebilir ama Hz. İsa’nın karısı gelse başarı şansları yok” diye konuştu.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku