Gündem:
HDP ADAYI DEMİRTAŞ 2. TUR OYUNU AÇIKLADI
Demirtaş İkinci Turdaki Oy'unu Açıkladı

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura kalmamaları durumunda kesinlikle hiçbir adaya oy vermeyeceklerini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş Gelecek Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, çatı adayı İhsanoğlu ve Erdoğan’ı da reddediklerini söyledi.

Demirtaş "Erdoğan ve İhsanoğlu adaylarının karşısında tam olarak neredesiniz?" sorusuna"Biz bu iki adayın tam karşısındayız. Ve biz 3. bir yol değil ana yoluz. Diğer 2 aday aynı çizginin adayı. Biz ise halkın Erdoğan’a karşı tek adayı, tek alternatifiyiz" dedi. 

‘2. oturuma kalamazsak hiçbir adaya kesinlikle oy vermeyeceğiz’

-Köşk yarışında 2. tura kalmanız veyahut kalmamanız durumunda ne yapacaksınız?

- Öncelikle ben ilk turda yapılan boykot çağrılarını kesinlikle desteklemiyorum. Ne kadar anti-demokratik bir seçim olsa bile burada halkın bir adayı var ve ilk turdan boykot olmamalı. 2. tura kalamamamız durumunda ise kesinlikle hiçbir adaya oy vermeyeceğiz. 2 turda da ilkelerimizi sürdüreceğiz. Eğer 1. turu geçebilirsek de 2. turda seçim çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdüreceğiz.



Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku