Gündem:
HDP'den HOLLANDE'a TAZİYE MEKTUBU

HDP'den HOLLANDE'a TAZİYE MEKTUBU

HDP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Demirtaş ve Yüksekdağ, saldırıdan ötürü Hollande'a üzüntülerini belirterek açıklamalarında şu ifadeleri kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanı Hollande, En az 12 Fransız vatandaşının ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına sebep olan Charlie Hebdo dergisinin ofisine yönelik saldırıyı üzüntüyle karşılamaktayız.

Bu saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor ve lanetliyoruz.

Şu açıktır ki bu vahşi saldırı, farklı halkları, kültürleri ve inançları kutuplaştırma, birbirine düşürme sonuçlarını doğurabilir.

İslam maskesi takmış kişilerin gerçekleştirdiği bu katliamın ardından, ne yazık ki, Fransa başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesinde İslamofobi yükselecektir.

Böyle bir ortamın gelişmesine, farklı kimliklere ve kültürlere sahip olan insanların birlikte yaşamasının güçleştirilmesine fırsat verilmemesi gerekiyor.

İnanıyor ve umuyoruz ki, bu tür saldırılar bu sonuçları doğurmayacaktır.

Umarız ki, bu acımasız saldırı, Avrupa toplumlarında insan hakları odaklı ilkeler, demokrasi ve fikir özgürlüğü konularında olumsuz yönde bir değişime sebep olmaz.

Bilmenizi isteriz ki Halkların Demokratik Partisi, Fransa'da yaşayan herkesin acısını paylaşarak sizlerle dayanışma içinde olduğunu gösterecektir.

Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin bir an önce yakalanması, yargı önüne çıkarılması ve hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını bekliyoruz.

Halkınıza üzüntülerimizi ve taziyelerimizi iletiyor, saygılar sunuyoruz."

 



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku