Gündem:
'HER TÜRLÜ TEHDİT VE TEHLİKEYE KARŞI...'

'HER TÜRLÜ TEHDİT VE TEHLİKEYE KARŞI...'

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, mesajında Sarıkamış şehitlerine hitaben "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, kutsal vatan topraklarına, egemenlik ve bağımsızlığımıza yönelen her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelemize azim ve kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

"SARIKAMIŞ HAREKATI BİR KAHRAMANLIK DESTANIDIR"

Sarıkamış Harekatı'nın bir kahramanlık destanı olduğunu vurgulayan Akar, "Bugün, memleket coğrafyasının dört bir yanından, vatan sevdasıyla vazifeye koşan ve kutsal bildiği değerler uğruna canını feda etmekten çekinmeyen Mehmetçiğin destanlaştığı Sarıkamış Harekâtı’nın 101’inci yıl dönümüdür. Ağır kış şartlarının düşmandan daha çok kayıp verdirdiği Sarıkamış Harekatı, bedeni buz tutsa da vatan sevgisi ve vazife ateşiyle çarpan yüreği yangın yerine dönen Mehmetçiğin, 'Vatan sağ olsun!' diyerek yurduna kastedenlerle kanının son damlasına kadar savaşıp rütbe ve payelerin en büyüğü olan şehadete gönüllü gitmenin dersini verdiği, bir kahramanlık destanıdır. Sarıkamış’ta bir kefen gibi şehitlerimizin naaşlarını örten kar, kalplerinde taşıdıkları vatan, millet ve bayrak sevgisini, zihinlerindeki eşsiz irade ve yüksek disiplin anlayışıyla birleştirerek en zor şartlara göğüs geren Mehmetçiğin kanıyla çizdiği kahramanlık tablosunu örtememiştir" ifadelerini kullandı.

"HER TÜRLÜ TEHDİT VE TEHLİKEYE KARŞI MÜCADELEMİZE AZİM VE KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ"

Ülkenin egemenlik ve bağımsızlığına yönelen her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan Akar, "Sarıkamış’ta ebediyete yürüyen aziz şehitlerimiz; Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak, şanlı tarihimiz boyunca bayraklaşan kutsal vatan toprağına düşen her şehidin, bu vatanı bir kere daha vatan yaptığı inancındayız. Yazdığınız cesaret ve kahramanlık destanları ile gönlümüze ve hafızamıza kazınan adlarınız, sonsuza kadar yaşayacaktır. Emin olunuz ki, hayatlarınız pahasına koruduğunuz vatanımızı ve şerefle taşıdığımız ay yıldızlı şanlı al bayrağımızı sizlerden kutsal bir emanet olarak kabul ediyor, emanetinize canımız pahasına sahip çıkacağımıza manevi huzurunuzda söz veriyoruz. Bu bilinç ve anlayışla, geçmişte edinilen tecrübelerin ışığında çalışmalarımıza yön vererek; her türlü arazi ve hava koşullarında muharebe edebilecek, etkin, caydırıcı, saygın Türk Silahlı Kuvvetleri olarak; millî imkânlarla üretilenler başta olmak üzere modern harp araç ve silahlarıyla donatılmış, nitelikli ve fedakâr personelimiz ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, kutsal vatan topraklarına, egemenlik ve bağımsızlığımıza yönelen her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelemize azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, ebediyete intikalinizin yıl dönümünde, aziz hatıralarınızı rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhlarınız şad olsun" açıklamasında bulundu.

"SON DÖNEMDE TERÖRLE MÜCADELEDE YİTİRDİĞİMİZ KAHRAMAN SİLAH ARKADAŞLARIMIZ..."

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamayı şöyle sürdürdü: "Bu harekatın yıldönümü münasebetiyle, Sarıkamış Harekatı sonrasında, Azerbaycan’ın Nargin Adası’nda zorunlu ikamete tabi tutulan Mehmetçiklerimize yönelik olarak, dost ve kardeş Azerbaycan halkının 'tek millet, iki devlet' olduğumuzu tescil eden 'Kardeş Kömeği (Kardeş Yardımı)'ni de takdirle yad ediyor; büyük bir vefa örneği gösteren Azerbaycanlı kardeşlerimize, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına en derin saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Bu anma günü vesilesiyle, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile başta son dönemde terörle mücadelede yitirdiğimiz kahraman silah arkadaşlarımız, emniyet mensuplarımız ve korucularımız olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi saygı ve rahmetle anarken, tedavileri devam eden kahraman gazilerimize acil şifalar diliyor; hayatta olan gazilerimize, şehitlerimizin ve gazilerimizin değerli aile bireylerine sağlık ve esenlikler diliyorum."



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku