Gündem:
HSYK SEÇİMİ ÖNCESİ 'HAKİM-SAVCI'LARA RÜŞVET GİBİ MAAŞ ZAMMI
HSYK SEÇİMİ ÖNCESİ 'HAKİM-SAVCI'LARA RÜŞVET GİBİ MAAŞ ZAMMI

Hakim ve savcılara 1155 TL zam

Yargı için en kritik seçim olan Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimlerine bir ay kala Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan hakim ve savcılara müjde geldi.

Bozdağ, yapılan yeni düzenleme çerçevesinde tüm hakim ve savcıların maaşlarına seyyanen 1155 TL zam yapılacağını açıkladı.

Bakan Bozdağ, yaptığı açıklamada Ekim ayında TBMM'nin açılmasının ardından teklif olarak getirilecek düzenlemelerde ayrıca şu unsurlar olduğunu açıkladı;

* Hakim ve savcılara sicil affı
* İdari yargıda ve Danıştay'da görev yapan, ancak hukuk fakültesi mezunu olmayanlara, sınavsız hukuk fakültelerine girme hakkı
* Hakim ve Savcılara, silah satın alma ve edinme konusunda emniyet mensuplarının haklarının tanınması.

YARSAV BAŞKANI ARSLAN: "YARGI ONURU SEÇİM RÜŞVETİNE FEDA EDİLEMEZ"

YARSAV Başkanı Murat Arslan da, hakim ve savcı maaşları konusundaki yeni düzenlemenin HSYK seçimlerinin hemen öncesinde gerçekleşmesine dikkat çekti.

Arslan, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Yapılan yeni maaş düzenlemesi hakim ve savcılar açısından bir haktır, hakkın teslimidir. Ancak yargıyı onurlu kılan bağımsızlık özelliğinin hiçbir seçim rüşvetine feda edilmeyeceğine inanıyoruz."




Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BOLAT'tan KIZDIRAN ET AÇIKLAMASI
Et fiyatlarına gelen peş peşe zamların ardından vatandaşlar neredeyse kasabın yolunu unuttu. Seçimden...

Haberi Oku