Gündem:
HSYK'dan BOMBA KARARNAME!
HSYK'dan BOMBA KARARNAME!

Kararname, mazeret, Yargıtay ve Danıştay üyeliklerine seçilen hakim ve savcılardan boşalan kürsü görevlerini ve başsavcıları da kapsıyor.

Yeni HSYK’nın “Tasfiye kararnamesi”yle 784’ü adli, 104’ü idari yargı olmak üzere toplam 888 hakim ve savcının görev yeri değişti.

Kararname biraz sonra HSYK internet sitesinden açıklanacak. HSYK yetkilileri Hürriyet Dünyası’na kararnamenin küçük bir bölümünün mazeret ve 144 Yargıtay üyeliğine yapılan seçim nedeniyle boşalan yerlere atamayı da kapsadığını bildirdiler.

CEMAAT ADAYI, DİNK VE BALYOZ HAKİMİ KARARNAMEDE

Kararnameyle Yargıtay üyeliğine seçilen Fethi Şimşek’ten boşalan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na Başsavcı Vekili Harun Kodalak getirildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na ise Fehmi Tosun atandı. Kararname ile Hrant Dink davası hakimi Rüstem Eryılmaz ve Balyoz davası Hakimi Ömer Diken de İstanbul dışı göreve atandı. Cemaate yakın bir isim olduğu öne sürülen HSYK bağımsız adaylarından Yeşim Sayıldı ve eşi Selami Sayıldı da İstanbul dışına atandı.


DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku