Gündem:
HÜKÛMETTEN ENTERESAN KARAR
HÜKÛMETTEN ENTERESAN KARAR

Nusra Cephesi terör örgütü listesine dahil edildi

Bakanlar Kurulu, daha önce El Kaide terör örgütü ile bağlantılı kuruluşlar listesine Suriye'de faaliyet gösteren Nusra Cephesi'ni de ekledi.

Bakanlar Kurulu'nun mal varlıklarına ilişkin kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararlarıyla listelenen kişi, kuruluş veya organizasyonların tasarrufunda bulunan malvarlığının dondurulmasına ilişkin 30 Eylül 2013 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı'nda değişikliğe gidildi.

Kurul, söz konusu kararın ekinde yer alan "El Kaide ile Bağlantılı Gerçek Kişiler" başlıklı bölümde yer alan Agus Dwikarna ile "El Kaide ile bağlantılı Tüzel Kişi, Kuruluş veya Organizasyonlar" başlıklı bölümde yer alan bilgileri güncelledi. Kararla "El Kaide ile bağlantılı Tüzel Kişi, Kuruluş veya Organizasyonlar" listesine Suriye'de faaliyet gösteren Nusra Cephesi de eklendi.

Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'un 5. maddesine gereğince Bakanlar Kurulu kararına karşı, 60 gün içinde Danıştay'da dava açılabilecek.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku