Gündem:
İHSANOĞLU: 'ALÇAK SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM'
İHSANOĞLU: "ALÇAK SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM"

Ekmeleddin İhsanoğlu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını eleştirerek; "İsrail'in bu ölçüsüz, pervasız ve alçakça saldırısını şiddetle kınıyorum" dedi.

CHP ve MHP dahil 7 partinin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği operasyonu değerlendire bir açıklama yaptı.

İhsanoğlu, yazılı olarak yaptığı açıklamada İsrail'in saldırılarını kınadığını bildirerek şu görüşleri paylaştı; "İsrail'in bu ölçüsüz, pervasız ve alçakça saldırısını şiddetle kınıyorum. İsrail her zaman olduğu gibi evrensel hukuku ve vicdanları çiğneyerek on yıllardır kanla, katliamla sürdürdüğü işgalini pekiştirmeye çalışıyor.

Dünya toplumları Gazze'de akan kanı durdurmak için bir şey yapmadıkça, insanlık gelecekte kendi tarihiyle yüzleşemeyecektir. Filistin halkının dostlarının bu saldırıyı Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM), taşıması gerekmektedir. Buradan tüm dünyaya çağrı yapıyor, bu katliamın ivedilikle son bulmasını umut ediyorum. Filistinli kardeşlerimiz asla yalnız değildir. Türkiye'nin, Türk halkının kardeşlerine gereken her türlü yardımı yapacağına inancım tamdır."



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku