Gündem:
İRAN MEDYASINDAN TÜRKİYE'YE AĞIR SUÇLAMA
İRAN MEDYASINDAN TÜRKİYE'YE AĞIR SUÇLAMA

Halep’te, El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra Cephesi’nin Türkiye’den temin ettiği ağır silahları kullandığı iddia edilirken, Türkiye’nin Suriye konusunda İsrail’e bilgi aktardığı ve İsrailli casuslara yardım ettiği savunuluyor. 


İç savaşın üçüncü yılına girilen Suriye’den Türkiye’ye yönelik suçlamalar gelmeye devam ediyor. İranlı medya kuruluşlarında da yankı bulan haberlere göre; El Kaide’nin Suriye kolu olarak bilinen El Nusra cephesinin Halep kentinde Suriye ordusuna karşı Türkiye’den getirdikleri ağır silahları kullandığı belirtilirken Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan’ın, İsrail’e bilgi aktarımı yapıp “Siyonist rejim” casuslarına destek verdiği iddiaları yer alıyor.

İranlı haber ajansı Farsnews’ün aktardığına göre; son günlerde sert çarpışmalara sahne olan Halep kentine, Türkiye üzerinden, aralarında Çeçenlerin de bulunduğu 5 bin kadar “ecnebi terörist” girdi ve Halep’teki “teröristler” Türkiye’den getirdikleri ağır silahları, El Nusra Cephesi ise Türkiye’den getirdikleri “topları” kullanıyor.

Yine İran Radyo Televizyon Kurumu’nun aktardığı başka bir iddiada ise, Türkiye, Katar ve Arabistan, İsrailli casusların Suriye’ye girmesine yardım ediyor ve bölgedeki “teröristler”den casuslara destek vermesini istiyor. Ayrıca bu üç ülkenin güvenlik teşkilatlarında İsrail’e bilgi aktarımı yapmak ve İsrailli “elemanlar”ın daha rahat çalışmasını sağlamak için “özel masalar” kurulduğu belirtiliyor.


Ayrıca haberde, bu üç ülkenin Suriyeli uzman ve askerlere yönelik suikast planlarında İsrail ile birlikte çalıştığı savları yer alıyor.




ODA TV
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku