Gündem:
İŞÇİ HAREKETİ SANDIĞA DEMOKRASİ GETİRECEK
VATAN PARTİSİ GENEL BAŞKANI DOĞU PERİNÇEK: "Bursa’daki işçi hareketi Türkiye’nin ekonomik kurtuluşunu başlattı"
 
Perinçek'in konuşmasından konu başlıkları şöyle;

•Vatan Partisi olarak, haklı mücadelelerinde Reno, Tofaş ve Coşkunöz işçisiyle sonuna kadar birlikteyiz. 1000-1700 lira arasındaki aylık ücretlerle ailelerini geçindiremeyen işçiler, insanca yaşamak istiyorlar. 
•İnsanca ve onurlu yaşama talebi, Türkiye’deki bütün çalışanların ve üretenlerin ortak talebidir. “Her yer Reno, her yer direniş” sloganı, şimdi Bursa’dan başlayarak bütün yurda yayılmaktadır.
•Bursa’daki işçi mücadelesi, bütün milletin ekonomik kurtuluşunu temsil etmektedir. Bu milleti, dışardan yüksek faizle borç dilenerek insanca yaşatma olanağı yoktur. Biricik çözüm, üretim ekonomisindedir. Milletçe üreterek ve ürettiğimizi hakça paylaşarak zenginliğe, dirliğe ve birliğe kavuşuruz.
•Ayyıldızlı Al Bayrağımız altında İstiklal Marşıyla başlayan işçi mücadelesi, bütün millete birliğin temelini bildirmiştir. Türkiye’de milleti ve vatanı birleştirecek temel güç, emekçilerdir. İşçi hareketi, bölünmeye ve bölücü teröre karşı birliği sağlayacak dinamiktir. 
•Sandığa demokrasiyi getirecek güçler tarih sahnesine çıkıyor. Demokrasi, halkın hakimiyetidir yoksa halkın aldatılması değildir. Demokrasi, ayağa kalkan emekçiyle kurulur ve geliştirilir.
•Vatan Partisi, bütün örgütleriyle ve Genel Başkandan üyesine kadar bütün kadrolarıyla işçi hareketiyle birliktedir, görev başındadır.




HAKLI MÜCADELELERİNDE İŞÇLERLE BİRLİKTEYİZ

Perşembe gecesi Bursa’da Oyak Reno fabrikasında işçiler işbaşı yapmadı. Cumartesi günü Bursa Tofaş işçileri ve arkasından Coşkunöz işçileri de üretimi durdurdu. 

Vatan Partisi olarak, haklı mücadelelerinde Reno, Tofaş ve Coşkunöz işçisiyle sonuna kadar birlikteyiz. 

1000-1700 lira arasındaki aylık ücretlerle ailelerini geçindiremeyen işçiler, insanca yaşamak istiyorlar. 

İşçiler, Türk-Metal Sendikasının Bosch fabrikasında yaptığı sözleşmede kazanılan hakların kendi işyerlerinde de uygulanmasını talep etmektedirler. 

HER YER RENO HER YER DİRENİŞ

Bursa Delphi, Mako, Maysan, Farba, Oto-Trim, SKT, Rollmech, Mado işçileri, Reno, Tofaş ve Coşkunöz işçileriyle dayanışmaya girdiler. Bursa Karacabey’in Nestle işçileri zaten aylardır direnişteydiler.

Kocaeli Yeniköy Ford Fabrikası işçileri, Reno, Tofaş ve Coşkunöz işçilerini destekleme amacıyla öğlen yemeği almadılar.

Eskişehir Arçelik işçileri, üretimi durdurma çağrısı yapıyorlar.

“Her yer Reno, her yer direniş” sloganı, şimdi Bursa’dan başlayarak bütün yurda yayılmaktadır.

İŞÇİ HAREKETİ ZENGİNLİK DİRLİK VE BİRLİĞİN HABERCİSİ

Bursa’da başlayan işçi hareketi, yeni bir dönemin haberini veriyor. Bu hareket, Üreten Türkiye’nin hareketidir.

Tayyip Erdoğanların ekonomisi borç batağında çırpınmaktadır. Dilenme Ekonomisi, artık çıkmaza girmiştir. Ekonomik kriz, halkı vurdu ve halkın en örgütlü kesimi olan işçiler ayağa kalktı. 

İşçi hareketi, bütün emekçileri, bütün üreticileri, bütün milleti birleştirecek özellikler taşıyor. İnsanca ve onurlu yaşama talebi, Türkiye’deki bütün çalışanların ve üretenlerin ortak talebidir. O nedenle dayanışma eylemleri, Bursa’dan başlayarak bütün yurda yayılmaktadır. 

Bursa’daki işçi mücadelesi, bütün milletin ekonomik kurtuluşunu temsil etmektedir. Bu milleti, dışardan yüksek faizle borç dilenerek insanca yaşatma olanağı yoktur. Biricik çözüm, üretim ekonomisindedir. Bu açıdan çiftçinin, esnafın, zenaatkârın, kamu emekçisinin, her boydan sanayicinin ve tüccarın menfaatleri üretim ekonomisindedir. Milletçe üreterek ve ürettiğimizi hakça paylaşarak zenginliğe, dirliğe ve birliğe kavuşuruz.

EMEKÇİ HAREKETİ MİLLETİ VE VATANI BÜTÜNLEŞTİRİR

Ayyıldızlı Al Bayrağımız altında İstiklal Marşıyla başlayan işçi mücadelesi, bütün millete birliğin temelini bildirmiştir. 

Emeksiz vatan olmaz. Vatansız emek olmaz.

Türk milleti, ancak üretim ekonomisiyle başı dik yaşayabilir.

Vatan, Üretim Ekonomisiyle bütünleşir.

Bugün Türkiye’de milleti ve vatanı birleştirecek temel güç, emekçilerdir. İşçi hareketi, bölünmeye ve bölücü teröre karşı birliği sağlayacak dinamiktir. 

İŞÇİ HAREKETİ SANDIĞA DEMOKRASİ GETİRECEK

ABD güdümlü Mafya-Tarikat sistemi, çaresizdir.

Ayaklar baş olacaktır.

7 Haziran seçimini belirleyecek güçler ayağa kalkıyor.

Sandığa demokrasiyi getirecek güçler tarih sahnesine çıkıyor.

Demokrasi, halkın hakimiyetidir yoksa halkın aldatılması değildir.

Demokrasi, ayağa kalkan emekçiyle kurulur ve geliştirilir.

Vatan Partisi, bütün örgütleriyle ve Genel Başkandan üyesine kadar bütün kadrolarıyla işçi hareketiyle birliktedir, görev başındadır.

SURİYE'yi VURMAK ve BÖLMEK TÜRKİYE'yi VURMAK ve BÖLMEKTİR

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ankara’da düzenlenen bu basın toplantısının sonunda soru-cevap bölümünde, Suriye’ye ait bir hava aracının Türkiye tarafından düşürülmesi olayı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

TSK’nın bugüne dek Suriye konusunda
çok duyarlı davrandığının altını çizen Perinçek, Tayyip Erdoğan’ın politikalarına alet olmanın ise çok tehlikeli olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin dostu ve kardeşi olan Suriye’ye karşı yapılan bu tür hareketlerin, Suriye’yi bölme planlarına hizmet edeceğini kaydeden Perinçek “Suriye’yi vurmak ve bölmek, Türkiye’yi bölmek ve vurmaktır” dedi.

Bu suçun Türk Ceza Kanunu’nda tanımlı olduğunu da hatırlatan Perinçek, “Tayyip Erdoğanlar bu suçu işlemeye devam ediyorlar. Yüce Divan’da da kesinlikle yargılanacaklar” ifadelerini kullandı.

PEKİN: ‘FETİH ORDUSUNA ÖRTÜLÜ DESTEK’

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Genelkurmay E. İstihbarat Başkanı Em. Korg. İsmail Hakkı Pekin de düşürülen hava aracının, bölgedeki terör gruplarına karşı kritik bir görev yürüttüğünün altını çizdi.

Şam yönetiminin, IŞİD kontrolündeki bölgelerde operasyonlarını yoğunlaştırdığını kaydeden Pekin, düşürülen hava aracının da o operasyon alanlarından biri olan İdlib’de uçuş yaptığına işaret etti.

Bu hava aracının düşürülmesiyle, bir anlamda Fetih Ordusu’na da örtülü destek sağlanmış olduğunu vurgulayan Pekin “Sadece, Türkiye’ye ve Türk halkına karşı değil, Suriye halkına karşı da bir suç işlenmiştir” diye konuştu.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku