Gündem:
IŞİD KRİZİ TÜRKİYE ve İRAN'a SIÇRAYABİLİR
IŞİD KRİZİ TÜRKİYE ve İRAN'a SIÇRAYABİLİR

ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Irak Şam İslam Devleti örgütünün (IŞİD) başlattığı krizin, Türkiye ve İran'a da sıçrayabileceğini söyledi.

Eski ABD Dışişleri Bakanı, 10 Haziran'da satışa çıkan Hard Choices (Zor Seçimler) adlı kitabının tanıtımı için geldiği Toronto'da, önce okuyucuları ile buluştu, sonra CBC Televizyonu'nun The National programına katıldı. Program sunucusu Peter Mansbridge'in sorularını yanıtlayan Clinton, Amerika'nın Irak'ı, Başbakan Nuri el-Maliki'nin ne yapıp yapmayacağını, Irak ordusunu kimi yönettiğini ve bu olaylara daha başka kimlerin dahil olacağını bilmeden desteklemeyeceğini söyledi. Clinton, Irak'ın asıl probleminin Maliki olduğunu ve aslında Amerika'nın Irak liderinden hiç memnun olmadığını belirtti. Clinton, IŞİD'in başlattığı krizin, Türkiye ve İran'a da sıçrayabileceğini ifade etti.

ABD Başkanlığına yeniden aday olması için baskı altında olduğunu söyleyen Clinton, bunun kendisini çok etkilediğini belirtti. Clinton, en çok baskının kendisini başkan olarak görmek isteyen kadınlardan geldiğini söyledi. Simon&Schuster Yayınevi tarafından basılan 656 sayfalık kitabında, Dışişleri Bakanlığı sırasındaki anılarını anlatan Hillary Clinton, en çok heyecanlandığı anlardan birinin, Amerikan deniz piyadelerinin Usame bin Ladin'i yakalamak için yaptıkları operasyonu izlemek olduğunu anlattı.

İNGİLTERE BAŞBAKANI: EN BÜYÜK TEHDİT 

İngiltere Başbakanı David Cameron da, Irak ve Suriye'de savaşan yabancıların, ülkesinin ulusal güvenliğine en büyük tehdidi teşkil ettiğini söyledi. Çinli mevkidaşı Li Keqiang'la ortak basın toplantısı düzenleyen Cameron, "Suriye'de ve şimdi Irak'ta IŞİD olarak gördüğümüz unsurların, bugün İngiltere'nin ulusal güvenliğine en büyük tehdit olduğundan kimse şüphe duymasın" dedi. David Cameron, bölgede savaşan ve İngiltere'ye dönmeye çalışabilecek yabancıların sayısının ülke için gerçek bir tehdit olduğunu dile getirdi.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku