Gündem:
IŞİD, MUSUL KONSOLOSLUĞUMUZU ELE Mİ GEÇİRDİ?
IŞİD, MUSUL KONSOLOSLUĞUMUZU ELE Mİ GEÇİRDİ?

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Musul'daki Türk Konsolosluğu'nu ele geçirdiği bildirildi. Reuters'a konuşan Türk hükümet yetkilileri "Militanlar Türk Konsolosluğu'nu ele geçirdi" ifadelerini kullandı.

Türk Dışişleri yetkilileri bu konuda kendilerine ulaşan bir bilgi olmadığını ve konunun araştırıldığını söyledi.

Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin lideri olduğu Kürdistan Demokrat Partisi'ne (KDP) yakın basın kuruluşları da IŞİD'in Musul’daki Türk Konsolosluğu'nu vurduğunu duyurdu. Musul Konsolosu'nun çalışanları bina dışına kaçırdığı ve can güvenliklerinin tehlikede olmadığı öğrenildi.

'BAZI ÇALIŞANLAR GÖTÜRÜLDÜ'

Bir diğer iddia da Musul Eyalet Meclisi Başkanı Beşar Kiki'den geldi. Kürdistan TV’ye canlı bağlanan Kiki, “IŞİD Türk Konsolosluğu'na öğle saatlerinde saldırdı. Bir grup konsolosluk çalışanı esir olarak binadan ayrıldı. Türk Konsolosu sık sık Musul Valiliği'ne gidip gelen biriydi” bilgisini verdi.

Sosyal medyada ise 17 Temmuz semtindeki konsolosluk binasının yağmalandığı iddiaları dolaşıyor.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku