Gündem:
IŞİD, SINIRIMIZA 25 METRE MESAFEDE!
IŞİD, SINIRIMIZA 25 METRE MESAFEDE!

Halep kentine bağlı Kobani'de (Ayn el Arap) terör örgütü IŞİD ile çatışmalar, sınır kapısı yakınlarında yoğunlaştı. Sabah saatlerinde Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarına bomba yüklü 2 araçla saldıran IŞİD militanları, kapıya 25 metre kadar yaklaştı. Patlamalarda 4 YPG militanı öldü, 18 kişi yaralandı. ABD öncülüğündeki koalisyon jetleri ise IŞİD mevzilerini bombaladı.

Bölgede iki ayı aşkın süredir devam eden ve zaman zaman yoğunlaşan çatışmaların şiddeti, tekrar artmaya başladı.

Kobani’yi ele geçirmek isteyen IŞİD militanları, bölgeyi Türkiye’ye bağlayan Mürşitpınar Sınır Kapısı’na sabah erken saatlerde bomba yüklü 2 araçla saldırmak istedi. IŞİD militanlarının kapıya 25 metreye kadar yaklaştığı öğrenildi. Yarım saat arayla meydana gelen şiddetli patlamalarda, yerel kaynaklar 4 YPG militanının öldüğünü, 18 kişinin de yaralandığını bildirdi. Saldırıda yaralananlar, Yumurtalık bölgesine sevk edilen ambulanslarla Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

3 HAVAN MERMİSİ TÜRKİYE TARAFINA DÜŞTÜ

IŞİD’ın ilerleyişini durdurmak isteyen ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları ise sınır hattındaki IŞİD mevzilerini bombaladı. Bombardımanın ardından yükselen dumanlar, Suruç’tan da görülürken, Kobani’den ateşlenen 3 havan mermisi ise sınırı aşarak Türkiye topraklarına düştü. Kimsenin yaralanmadığı bu gelişme sonrası çok sayıda tank ve obüs, Kobani’yi gören hakim tepe ile sınır hattında konuşlandırıldı.

GAZETECİLER BÖLGEDEN UZAKLAŞTIRILDI

Kobani’yi ele geçirmek isteyen IŞİD militanlarının bombalı araçlarla gerçekleştirdiği saldırının ardından bölgede bulunan gazeteciler, daha önce kendileri için güvenlik gerekçesiyle ayrılan tepeden de uzaklaştırıldı.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku