Gündem:
İSTANBUL'a KAR GELİYOR

İSTANBUL'a KAR GELİYOR

Geçtiğimiz hafta Küresel tahmin sistemleri kar yağışını bildirmişti. Meteoroloji de hava durumu ile ilgil yaptığı son uyarıda hava sıcaklığının 8-12 derece azalacağını duyurdu. İşte İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere illerde son hava durumu tahminleri;

Meteoroloji tüm yurdun Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğini duyurdu. Hava sıcaklıklarının salı günü ülkenin kuzeybatı kesimlerinde, çarşamba ve perşembe günleri ise iç ve doğu bölgelerinde hissedilir derecede (8-12 derece) azalacak. Meteoroloji’den yapılan son hava durumu tahminine göre İstanbul’da bu akşam kentin yüksek kesimlerinde ve il genelinde karla karışık yağmur şeklinde yağması bekleniyor. Çarşamba günü de hafif kar yağışlı olarak tahmin ediliyor.

EDİRNE’DE, MANİSA VE İNEGÖL’DE YOĞUN SİS

Sabah saatlerinde etkisini arttıran sis nedeniyle görüş mesafesi kent merkezinde 50 metreye kadar inerken, sürücüler trafikte ilerlemekte zorlandı. Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, trafiğin yoğun olduğu bölge ve kavşaklarda sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyardı. Kentin dört bir yanından görünen Selimiye Camisi’nin sis altındaki görüntüsü de dikkati çekti.

Edirne Meteoroloji Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Balkanlar’dan gelecek soğuk hava dalgası, Trakya’dan başlamak üzere hava sıcaklıklarını düşürecek. Hava sıcaklığının bugün en yüksek 16 derece olması beklenen Edirne’de, yarın hava sıcaklığı ortalama 10 derece düşec

Manisa’da etkili olan yoğun sis nedeniyle ulaşım aksıyor. Sis nedeniyle görüş mesafesinin yer yer 30 metreye kadar düşmesi sonucu, Sabuncubeli Tüneli’nden kent merkezine geliş ve gidiş yönünde araçların hızlarını azalttıkları gözlendi. Kara yolunda seyreden sürücüler araçlarının sis lambalarını açarak ilerliyor. Trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Sisin öğle saatlerine kadar etkisini sürdüreceği bildirildi.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde dün geceden bu yana yoğun sis hayatı olumsuz etkiliyor. Görüş mesafesinin 10 metrenin altına düştüğü yollarda, sürücüler yolda ilerlerken zorluk yaşıyor. Dün akşam saatlerinden itibaren İnegöl merkezinde etkili olan yoğun siste görüş mesafesi 10 metrenin altına düştü.

Bursa-Ankara yolu ve İnegöl Alanyurt güzergahında yollarda seyir halinde bulunan sürücüler zor anlar yaşarken, herhangi bir kazaya karışmamak için yoğun çaba harcadılar. Hava sıcaklığı en yüksek 3 derece olarak ölçülürken sis de etkisini gösterirdi. Trafik ekipleri, sürücüleri takip mesafesini korumaları ve aşırı hızdan kaçınmaları konusunda uyardı. İnegöl genelinde yoğun sis artarak devam ediyor.

DOĞU ANADOLU’DA KAR YAĞIŞI VE SOĞUK HAVA

Doğu Anadolu’da kar yağışı yeniden etkisini gösterirken, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan'da eksi 10 derece olarak ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı ve Ardahan çevreleri aralıklı kar; Iğdır çevresi aralıklı karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği, rüzgarın batı ve kuzeybatı yönlerden hafif kuvvette esmesinin beklendiği belirtildi. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan'da eksi 10, Kars'ta eksi 8, Erzurum'da eksi 7, Ağrı’da eksi 3, Iğdır’da eksi 3 ve Erzincan'da sıfır derece ölçüldü.

Bölgede buzlanma, don ve sis uyarısı yapılan açıklamada, “Bölgemiz genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı yetkililerin, vatandaşların ve sürücülerin dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

Öte yandan Türkiye’nin kış turizm merkezlerinden Palandöken ve Cıbıltepe Kayak Merkezi, yerli ve yabancı kayakseverleri ağırlıyor. Çığ tehlikesinin bulunmadığı kristal karı, sarıçam ormanları ve uzun kayak pistleriyle güvenli kayak merkezlerinden olan Cıbıltepe Kayak Merkezi, kar kalınlığının bir metreye ulaşmasıyla yoğun ilgi görüyor

METEOROLOJİ’DEN ANKARA, İSTANBUL VE  İZMİR’E UYARI GELDİ

Ankara’ da Salı günü sabah saatlerinde yağmur olarak başlaması beklenilen yağışın zamanla karla karışık yağmura dönmesi ve akşam saatlerinden itibaren Çarşamba günü sabah saatlerine kadar kar yağışı şeklinde devam etmesi beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalması ile birlikte gecenin en düşük sıcaklıklarının Çarşamba sabahı sıfırın altında 3, Perşembe sabahı ise sıfırın altında 9 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

İstanbul‘da yarın akşam saatlerinden sonra başlaması beklenilen yağışın zaman zaman kuvvetlenerek yağmur şeklinde olacağı, Hava sıcaklığının azalmasıyla birlikte önce kentin yüksek kesimlerinde zamanla il genelinde karla karışık yağmur şeklinde olabileceği, Çarşamba günü ise aralıklarla hafif kar yağışları görülebileceği tahmin ediliyor. Pazartesi günü 14 dereceye kadar yükselecek hava sıcaklığının Çarşamba ve Perşembe günleri 1-2 dereceye kadar düşeceği bekleniyor.

İzmir’de sadece Salı günü yağmur ve sağanak şeklinde yağış bekleniyor. Diğer günlerde havanın parçalı bulutlu olması bekleniyor. Ancak hava sıcaklıklarındaki düşüşler İzmir ve Kıyı Ege´de de hissedilecektir.

BUGÜN YURT GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK?

25 ARALIK 2018 SALI HAVA DURUMU

Doğu Anadolu´nun ve Güneydoğu Anadolu´nun doğusu dışında ülke genelinde görülecek yağışların önceleri genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege ve Akdeniz kıyı kesiminde gök gürültülü sağanak, zamanla Trakya, Batı Karadeniz´in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu´nun kuzeybatısı ile Doğu Karadeniz´in iç kesimleri ve Erzurum´da kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

26 ARALIK 2018 ÇARŞAMBA HAVA DURUMU

26.12.2018 Çarşamba günü; Marmara´nın batısı, Kıyı Ege ve Doğu Anadolu´nun güneydoğusu dışında ülke genelinde görülmesi beklenen yağışların Ülkemizin büyük bir bölümünde (Marmara´nın doğusu, Batı Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz´in iç kesimleri, Doğu Anadolu´nun kuzeyi, Orta ve Doğu Karadeniz´in iç kesimlerinde) kar şeklinde, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu´nun güneyinde karla karışık yağmur, Akdeniz kıyı kesimleri ve Güneydoğu Anadolu´da yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

27 ARALIK 2018 PERŞEMBE HAVA DURUMU

Soğuk ve yağışlı sistemin 27.12.2018 Perşembe günü doğuya doğru hareket edeceği ve Karadeniz, İç Anadolu´nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görülecek yağışların Güneydoğu Anadolu´da yağmur, Doğu Karadeniz kıyı kesiminde karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, Batı ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Manisa, Antalya, Hatay, Ordu, Tokat ve Sivas çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde sis ve pus hadisesi ile birlikte Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’da buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 7
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu 14
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu 15
Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu 14
Adana: Parçalı ve çok bulutlu 16
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 18
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 13
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmurlu 10
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar hafif kar yağışlı -6
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu 5



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku