Gündem:
İSTANBUL'da HELİKOPTER FACİASI
İSTANBUL'da HELİKOPTER FACİASI

"Eczacıbaşı'na ait helikopter düştü"


İstanbul’da düşen Eczacıbaşı Grubu’na ait Sikorsky S-76 tipi helikopter, Bilecik’in Bozüyük İlçesi’ne gidiyordu. Helikopterde 1'inci Kaptan Ali Akgün Nacar ve ikinci kaptan Ahmet Bulut ile yolcu olarak Eczacıbaşı Vitra Rusya Genel Müdürü Salim Özen ve 4 Rus müşterinin bulunduğu belirtildi.

Atatürk Havalimanı'nda saat 11.36'da kalkan helikopter Büyükçekmece TÜYAP bölgesinde E-5 karayoluna düştü. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Helikopterin yoğun sis nedeniyle düşmüş olabileceği belirtiliyor. Önce televizyon kulesine çarptığı belirtilen helikopterin düştüğü bölgede ekiplerin çalışması devam ederken, DHA'nın haberine göre Sikorsky S-76 tipi helikopterde 2'si pilot 7 kişi bulunuyordu. Yolcular ise 2 kadın, 3 erkekten oluşuyordu.


Ahmet Bulut: 1970 doğumlu, Eskişehirli
Alaattin Nacar: 1969 doğumlu, Adanalı 


HELİKOPTERDE ECZACIBAŞI'NIN ÜST DÜZEY YÖNETİCİSİ VAR

Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilirken, helikopterin Kuğu Havacılık ve Turizm A.Ş'ye ait olduğu belirlendi. Helikopterde yolcu olarak Eczacıbaşı Vitra Rusya Genel Müdürü Salim Özen ve  Aleksandr Vanin, Igor Kochergin, Luidmina Churova, Elena Badraga isimli 4 Rus müşterinin bulunduğu belirtildi. Pilotlar ise Ahmet Nacar ve Ahmet Bulut olarak açıklandı.

SALİM ÖREN VİTRA RUSYA GENEL MÜDÜRÜ'YDÜ

49 yaşında yaşamını yitiren Salim Özen, Eczacıbaşı Holding'e bağlı Vitra Rusya Genel Müdürü'ydü. Marmara Üniversitesi işletme mezunu olan Özen, 1996 yılından beri Eczacıbaşı Grubu'nda çalışıyordu. Özen 2007'den bu yana Rusya'da yöneticilik yapıyordu. Eczacıbaşı Yapı Grubu'nun Rusya'da iki fabrikası bulunuyor. Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun Serpukhov'daki üretim tesisi, 46 bini kapalı toplam 200 bin metrekare alana yayılıyor. 2011 yılında açılan karo fabrikasının 3.2 milyon metrekare, yeni seramik sağlık gereçleri fabrikasının ise 250 bin adet üretim kapasitesi bulunuyor. Eczacıbaşı Grubu'nun Rusya'daki yatırımlarını toplamı 60 milyon euroyu buluyor.



ECZACIBAŞI'NIN HELİKOPTERİ

Eczacıbaşı Gurubu, düşen helikopterle ilgili internet sayfasında şu bilgileri veriyor: " Eczacıbaşı Havacılık A.Ş. helikopter kiralama hizmeti veriyor. Kuruluşa ait Sikorsky S-76C++ model VIP helikopter, performansı, ileri teknolojisi ve güvenlik üstünlüğü ile hızlı, pratik ve güvenilir bir ulaşım alternatifi sunuyor. Sekiz kişilik yolcu kapasitesine sahip olan özel donanımlı helikopter, 500 km’lik bir mesafeye ortalama 250 km/saat hızla iki saatte ulaşabiliyor. Normal hava şartlarında Kanyon çıkışlı uçuşlarda, yaklaşık olarak Bodrum-Türkbükü 1 saat 50 dakika (250 mil), Ankara-Yenimahalle 1 saat 35 dakika (210 mil), İzmir- Alsancak 1 saat 20 dakika (185 mil) sürüyor. Deniz seviyesinde azami 287 km/saat hız yapabilen helikopter, yolcu ve yük dahil 1650 kg’a kadar taşıma kapasitesine sahip bulunuyor. Helikopterin bagaj kapasitesi ise 1,08 m3."

KUĞU HAVACILIK GENEL MÜDÜRÜ'NDEN AÇIKLAMA 

Kuğu Havacılık ve Turizm AŞ Genel Müdürü Gürcan Mallı, Büyükçekmece'deki helikopter kazasına ilişkin, "Kalkıştan kısa bir süre sonra helikopterimizin Beylikdüzü mevkiinde maalesef kaza kırıma uğradığı haberi tarafımıza ulaşmıştır." ifadesini kullandı.               

Mallı, helikopterde uçuş ekibinden 2 kişi ve 5 yolcu bulunduğunu, uçuş ekibinin Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut, yolcu isimlerinin ise Salim Özen, Aleksandr Vanin, Igor Kochergin, Luidmila Chuprova ve Elena Badragan olduğunu bildirdi.               

Mallı, İstanbul Büyükçekmece'deki helikopter kazasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Kuğu Havacılık bünyesinde operasyon yapmakta olan TC-HEZ kuyruk numaralı 2008 üretim tarihli Skorsky S76 C++ tipli helikopterlerinin İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Eskişehir Bozüyük seferini yapmak üzere saat 11.20’de kalkış yaptığını hatırlattı.               

Gürcan Mallı, şunları kaydetti:               

"Kalkıştan kısa bir süre sonra helikopterimizin Beylikdüzü mevkiinde maalesef kaza kırıma uğradığı haberi tarafımıza ulaşmıştır. Helikopterimizde uçuş ekibinden 2 kişi ve 5 yolcu bulunmaktadır. Uçuş ekibi kaptan pilot Alaattin Nacar ve kaptan pilot Ahmet Bulut, yolcu isimleri ise Salim Özen, Aleksandr Vanin, Igor Kochergin, Luidmila Chuprova, Elena Badragan. Yaşanan elim olaya ilişkin inceleme ve araştırmalar devam etmekte olup yeni bilgilere ulaşıldıkça kamuoyu ile paylaşılmaya devam edilecektir." 


Hürriyet Gazetesi
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BOLAT'tan KIZDIRAN ET AÇIKLAMASI
Et fiyatlarına gelen peş peşe zamların ardından vatandaşlar neredeyse kasabın yolunu unuttu. Seçimden...

Haberi Oku