Gündem:
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NDE IŞİD OPERASYONU
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NDE IŞİD OPERASYONU: '3 öğrenci gözaltında'

İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında sabah 09.00 sıralarında sürtüşme meydana geldi. Üniversite görevlileri durumu polis ekiplerine bildirdi. Okul önüne çevik kuvvet ekipleri ve TOMA geldi. 

SİYAH MASKE VE ŞAPKA TAKAN 3 ÖĞRENCİ GÖZALTINDA

Polis ekipleri okula girerek 3 öğrenciyi gözaltına aldı. Üzerlerinde siyah maske ve siyah şapka ve sopalar bulanan 3 öğrencinin olaylar sırasında bu maske ve şapkaları taktıkları belirlendi. Gözaltına alınan öğrenciler sivil bir polis minibüsüyle Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. 

"MÜSLÜMANLAR TEKTİR, KÜFÜR DE TEK"

Şüpheliler polis minibüsünden indirildikleri sırada "Bizler müslüman öğrencileriz", "Yaşasın müslüman öğrenciler", "Müslümanlar tektir, küfür de tek" şeklinde bağırdılar. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen öğrenciler polis aracı ile ifadelerine başvurulmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü. 

SİYAH MASKE VE SOPAYLA SALDIRMIŞLARDI

Fakültede cuma ve pazartesi günü olaylar çıkmıştı. Cuma günü çıkan olaylarda siyah maske takan sopalı kişiler kurulan standlara saldırmıştı. Olaylar sonrasında açıklama yapan öğrenciler, IŞİD ile ilgili afiş astıkları için tartıştıkları bir grubun kendilerine saldırdığı söylemişti.

Pazartesi günü de IŞİD'i protesto eden bir grup öğrenciyle başka bir grup öğrenci arasında olay çıktıştı. Çıkan olaylar öğrenciler tarafından görüntülenmişti.


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku