Gündem:
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NDE TGB'LİLERE SALDIRI
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NDE TGB'LİLERE SALDIRI

TGB'liler İstanbul Üniversitesi'nde, Rıfat Ilgaz'ın oğlu Aydın Ilgaz ile yapacakları söyleşi için hazırlıklarını sürdürürken PKK/HDP'li bir grubun soda şişeleriyle saldırısına maruz kaldı. TGB'liler saldırıyı bertaraf etti. 

Polisin müdahale ettiği olayda 9 TGB'li gözaltına alındı.


HDP'DEN 'ACİL ÇAĞRI'

HDP Üniversite isimli twitter hesabından ise TGB'nin Kürt öğrencilere saldırdığı öne sürülerek destek çağrısı yapıldı. Hesaptan paylaşılan tweette, "ACİL ÇAĞRI: İstanbul Üniv Merkez Kampüs'teki ırkçı TGB saldırısına karşı tüm arkadaşlar acil desteğe çağrılıyor!..." denildi.


TGB İL BAŞKANI AYTAÇ: "ÜNİVERSİTELERİ GERİCİLİĞE VE BÖLÜCÜLÜĞE TESLİM ETMEYECEĞİZ"

TGB İstanbul İl Başkanı Uğur Aytaç, saldırının ardından bir açıklama yaptı. Saldırının amacının TGB'nin çalışma yapmasının engellenmesi olduğunu belirten Uğur Aytaç, "Türkiye Gençlik Birliği, istediği üniversitede, Türkiye'nin her yerinde çalışma yapar. Az önce Amerika'nın kuklası PKK'lıların bir saldırısına uğradık.

Türkiye'nin devrimci gençliği gerekeni yapmıştır. Bizler, bütün üniversitelerde Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de, Türkiye'nin her yerinde siyasi çalışma yapmaya devam edeceğiz. Yaralı arkadaşlarımız var, 9 arkadaşımız gözaltında. Burada bir adım bile geri adım atmayacağız.

Cumhuriyet üniversitelerini gericiliğe, bölücülüğe teslim etmeyeceğiz. Bizler, tam bağımsız Türkiye için şehitler vermiş bir gençlik tarihinin mirasçılarıyız. Burada kaşımız açılmış, kafamız yarılmış, feda olsun!" şeklinde konuştu.    

HDP ve IMC TV BU AFİŞE 'IRKÇI' DEDİ



HDP'nin "ırkçı" olarak nitelediği afiş ise TGB'li gençlerin üye olduğu Atatürkçü Düşünce Kulübü'nün Rıfat Ilgaz'ın Oğlu Aydın Ilgaz ile yapacağı, "Karartma gecelerini aydınlatan çınar Rıfat Ilgaz" başlıklı söyleşinin afişi.

Kavgayı haberleştiren IMC TV'nin internet sitesi de TGB'nin astığı afişi "ırkçı ifadeler içerdiği belirtilen" şeklinde ifade etti.



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku