Gündem:
İŞTE AKP'NİN TORPİL LİSTESİ
İŞTE AKP'NİN TORPİL LİSTESİ

Listeye göre, kimi bakan çocuğu, atandığı özel kalem müdürlüğünde bir gün bile durmadan yüksek maaşlı başka kadrolara geçirilirken, kimisi uzaktan yakından alakası olmayan kurumlara “uzman” yapıldı. Koç, “Bu vicdansızlardan, namertlerden hesap soracağız” dedi.

Koç, Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısında AKP’nin KPSS’yi “kadük” hale getirdiğini söyledi. AKP iktidarındaki 12 yılda bu sınava yaklaşık 20 milyon adayın katıldığını, bunlardan 610 bininin memur olarak atandığını belirten Koç, atamaların 375 bininin öğretmenlik kadrolarına yapıldığını anımsattı.

Öğretmenlik dışı kadrolara yapılan atamalar göz önünde bulundurulduğunda sınava katılanların yalnızca yüzde 1.5’inin kadro alabildiğine işaret eden Koç, “Dolayısıyla binlerce gencin iş umutları ya başka bir bahara, ya da bir AKP’linin kartvizitli tavsiyesine kalıyor”dedi.

KPSS'Yİ KAZANAMAYANLAR HİLEYLE MEMUR OLUYOR!

KPSS’yi kazanamayanların çeşitli hilelelerle memur olduklarına işaret eden Koç, valilik özel kalem kadrolarının bu konuda köprü görevi gördüğünü söyledi.

İstisnai kadro olan özel kalem müdürlüklerine getirilen isimlerin daha sonra hızla yükseltildiklerini belirten Koç, “Bu bir vicdan, ahlak sorunudur. Gerçekten inançlı insanın yüreğinin kaldıramayacağı, hukukua saygılı bir yurttaşın kabul edemeyeceği bir durumdur. Bu namertlerden, vicdansızlardan hesap sorulacak” derken, hazırladığı listeden de örnekler verdi.

İşte Koç’un basına dağıttığı 85 kişilik listeden bazı çarpıcı örnekler:

* Erdoğan’ın AKP Genel Başkanlık Makamı’ndaki Özel Kalem Müdürü Fatih Can’ın kardeşi Ömer Faruk Can, sınavsız olarak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nda işe alındı ve uzman yapıldı.

* Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in baldızı, coğrafya öğretmeni Esin Kara, herhangi bir sınava girmeden TOKİ’de göreve başlatıldı.

* İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın kız kardeşi Elif Ala, sınavsız olarak Şırnak Valiliği’ne özel kalem müdürü yapıldı. Ardından önce Erzurum’a, sonrasında da Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığı’na memur olarak atandı. Ala’nın erkek kardeşi Atıf Ala, düz öğretmenken, 3 yıl içerisinde MEB Teftiş Kurulu Başkanlığı’na yükseltildi.

* İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş’in kızı Nurdan Güneş, Bakan Efkan Ala, Batman Valisi iken sınavsız olarak valiliğe özel kalem müdürü yapıldı. Osman Güneş de Ala’nın kız kardeşini Şırnak’ta aynı kadroya getirdi. Her iki valinin de yakınları, bulundukları yerde hiç görev yapmadan farklı yerlere atandı. Osman Güneş’in oğlu Abdülhamit Güneş, önce Şırnak Valiliği’nde özel kalem müdürü olarak atandı, ardından da bir gün bile Şırnak’a gönderilmeden Başbakanlık’a memur olarak aldırıldı. Sonrasında da yine sınavsız bir şekilde, imkanları daha iyi olan TİB’e uzman yapıldı. Son olarak, Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü’nde daire başkanı oldu.

* Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in bateristlik ve barmenlik yapan yeğeni Hakan Güler, önce sınavsız olarak özel kalem müdürü yapıldı, artından AB uzmanlığına atandı.

* AKP Kayseri Milletvekili Sadık Yakut’un oğlu, KPSS’yi kazanamadı ancak, o da özel kalem müdürü olarak atandı. Sonrasında bir kamu kurumuna 1. hukuk müşaviri oldu.

* Niğde milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nun oğlu, Kırşehir Belediyesi’ne özel kalem müdürü oldu. Ardından, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne uzman olarak alındı.

* Eski Cumhurbaşkanlığı DDK Başkanı Cemal Boyalı’nın 47 yaşındaki ortaokul mezunu erkek kardeşi, açıktan memur olarak atandı. Bir hafta sonra da Konya’da Maliye Bakanlığı emrine nakli yapıldı. Boyalı’nın 3 yıldır üniversite sınavını kazanamayan 21 yaşındaki lise mezunu kızı da açıktan memur olarak atanıp, 1 ay sonra İzmir Defterdarlığı emrine naklen gönderildi.


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Nurettin 9 yıl önce

Yaziktir bu ulke sahiplerine

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku