Gündem:
İŞTE EMİNE ÜLKER TARHAN'IN YENİ PARTİSİ
İŞTE EMİNE ÜLKER TARHAN'IN YENİ PARTİSİ

Bir süre önce CHP’den istifa eden Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, bugün saat 13.30’da yeni bir siyasi parti kuruluşu ile ilgili belgeleri İçişleri Bakanlığı’na vererek başvuruda bulundu. 

CHP'den "Yanlış ve zayıf politikaların parçası olmamak için büyük umutlarla geldiğim CHP’den istifa ediyorum" diyerek ayrılan Tarhan, saat 13:30'da İçişleri Bakanlığı'na yeni parti dilekçesini teslim etti.

Bağımsız Ankara Milletvekili Tarhan’ın partisinin adı “Anadolu Partisi” olarak belirlendi. Parti, güneş ve ay çiçeğinden oluşan bir amblem kullanılacak. Amblemdeki güneş, Anadolu ve umudu, ay çiçeği ise Trakya’yı sembolize ediyor. 

Yeni partiye 'Cumhuriyetçi Birlik Partisi' adının da düşünüldüğü ancak Anadolu Partisi isminde karar kılındığı öğrenildi.

Tarhan, partiyi emekli Tuğamiral Türker Ertürk ve Maltepe eski Belediye Başkanı Mustafa Zengin ile birlikte kurdu.

Ertürk, 2010'da Harp Okulu Komutanıyken YAŞ'ta terfi ettirilmediği için istifa edip CHP'ye katılmıştı.

Dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na verdikten sonra çıkışta kısa bir açıklama yapan Tarhan,

''Mutluyuz, umutluyuz. Ben umudun Anadolu'da olduğuna inanıyorum. ANA Parti ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun'' dedi.

Emine Ülker Tarhan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

"Biz az önce Anadolu Partisi'ni kurduk. Mutluyuz, umutluyuz. Belki 'neden' diye biraz açmak gerekir. Neden Anadolu Partisi? Çünkü Anadolu, bir milletin doğuş ve varoluş hikayesi. Çünkü Anadolu, kültürlerin kaynaştığı, ebedi yurdumuz. Çünkü Anadolu, zulme karşı, işgale karşı direnişin kalesi. Çünkü Anadolu, tertemiz insanların ülkesi. Biz odağına insanı koyduk, Türkiye'yi ayağa kaldırmak için Anadolu Partisini kurduk. 'Uğurlu olsun' diyorum. 'Önemli olsun' diyorum. Adı gibi 'kadim olsun' diyorum, Anadolu Partisi. ANA Parti, ülkemize ve ulusumuza, milletimize hayırlı, uğurlu olsun" dedi. 

Tarhan, "Başka partilerle ilgili bir yorum yapmak istemiyorum. Ama Türkiye'nin her yerinden, her kesimden insan olağanüstü bir ilgi gösteriyor. Ben sizin ilginize de çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Tarhan, partinin kurucuları ve amblemi gibi konularda daha sonra ayrıntılı açıklama yapacağını sözlerine ekledi.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
OZTURK 9 yıl önce

1:yeni partiye gerek yoktu
2.parti ismi hic güzel degil.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku