Gündem:
İŞTE KANLI 'SÜPER AY' TUTULMASI

İŞTE KANLI 'SÜPER AY' TUTULMASI

'Süper Ay' tutulması gerçekleşti


TUBİTAK Ulusal Gözlemevi (TUG) tarafından yılın en önemli gök olaylarından biri olarak kabul edilen 'Süper Ay' tutulması gece saatlerinde gerçekleşti.


Ay'ın Dolunay şeklinde Dünya'ya en yakın konumunda olduğu sırada gerçekleşen bu gök olayı, Dünya'nın Güneş'le Ay arasında kalmasıyla oluştu.

Dünya'nın gölgesinde kalan Ay kızılımsı bir renge büründü.

Saat 03.10'da başlayan tutulma saat 05.57'de 'Tam Ay tutulması' olarak gerçekleşti.

İSTANBUL'DA BULUT ENGELİ

İstanbul'da ise havanın bulutlu olması nedeniyle bu görsel şölen tam olarak izlenemedi. Sultahahmet Meydanı'na gelen bir grup turist de Ay tutulmasını görüntülemeye çalıştı, ancak başarılı olamadı.

BİR DAHA Kİ 'SÜPER AY' 2033 YILINDA

'Tam Ay tutulması'nın Ay'ın Dünya'ya en yakın konumda olduğu sırada gerçekleşmesi nedeniyle 'Süper Ay' olarak nitelendirilen gök olayının en son 1982 yılında görüldüğü ve bu yıl ki tutulmanın ardından 2033 yılına kadar tekrar olmayacağı belirtildi.

Nadir görülen ‘Süper Ay’ ve ‘Ay Tutulması’ ile oluşan Ay’ın eşsiz güzellikteki kızıl görüntüleri, önce ABD ve Kanada’daki kameralara yansıdı. (Manşet resmi)



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku