Gündem:
İŞTE SULTANAHMET BOMBACISI
İŞTE SULTANAHMET BOMBACISI

Sultanahmet'te 6 Ocak'ta polise yönelik bombalı saldırıyı düzenlediği belirtilen Diana Ramazanova'nın ailesi kızlarını resimlerde tespit ettiler. Ayrıca, Diana'nın annesi Rayzanat'tan DNA testi yapmak için kan alındığı açıklandı. 18 yaşındaki Diana Ramazanova'nın Dağıstan'ın Derbent kentinde doğduğu belirtildi.

Rus haber sitesi LifeNews'de yer alan habere göre kolluk kuruluşlarından yapılan açıklamalarda, DNA testinin İnterpol aracılığıyla yapılacağı, şüpheli Diana Ramazanova'nın DNA örneklerinin annesinin DNA örneği ile karşılaştırılmak üzere Rus yetkililere teslim edileceği belirtildi.


18 yaşındaki Diana Ramazanova'nın Dağıstan'ın Derbent kentinde doğduğu ve oradan ailesiyle birlikte Moskova'ya taşındıkları belirtildi.

Edinilen ilk bilgilere göre, Moskova'da bir mağazada çalışmaya başlayan Ramazanova, internet aracılığıyla Türkiye'de yaşayan İdris adında biriyle tanıştı ve daha sonra evlendi.

Kolluk kuruluşlarından edinilen bilgilere göre, Türkiye'de Diana Ramazanova'yı aktif bir şekilde "işleyip" Rusya'da terör saldırısı yapmaya ikna etmeye çalıştılar, fakat bilinmeyen sebeplerden dolayı bu saldırı İstanbul'da düzenlendi.

ÜVEY BABASI: HÂLÂ İNANAMIYORUZ

Diana Ramazanova'nın üvey babası ailesindeki ilişkiler ve kızının hayatı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Rus haber sitesi Lifenews'de yer alan habere göre, öz babasının hapishanede yattığı öğrenilen Diana'nın üvey babası Magomed, "Diana söz dinlemezdi. Her zaman kendi istediğini yapardı. Onu uyardığım zaman bana onun kimsesi olmadığımız söylerdi" diye konuştu.


Üvey baba açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Diana evlendikten sonra çok hızlı bir şekilde değişti, dine inancı arttı. Düzenli olarak namaz kılmaya başladı ve türban taktı. Eskiden Diana'nın dinle alakası yoktu. Derbent'e gidip kapandıktan sonra onu desteklemeye başladım. Kısa zaman sonra Ramazanova eşinden ayrıldı ve ailesinin yanına geri döndü. Diana sürekli Rusya Halkların Dostluğu Üniversitesi'nde eğitim görmek istediğini söylüyordu. Bir kafede garson olarak çalışmaya başladı ve Moskova'ya geldikten sonra eskiye döndü, başını açtı. Daha sonra kimseye haber vermeden evi terk etti. Biz Derbent'e geri döndüğünü düşünüyorduk, fakat eşime Diana'dan bir mesaj geldi. Mesajda Çeçen asıllı Serdar adlı birisiyle evlendiği ve Türkiye'de yaşadığı yazıyordu. Terör saldırısından bir ay önce Diana bizden yanına gitmemizi rica etti, bebek beklediğini söyledi. Diana salak değildi, çok akıllı bir kızdı. Biz hâlâ nasıl böyle bir şey yaptığına inanamıyoruz."



Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Şebnem Çakır 9 yıl önce

yazık ne de güzel kız. gerçi çirkin olsa bu yaşamı hak mı edecekti elbette ki hayır ama , ah bu eli kanlı küresel katiller var ya..i̇ki dünyada da en ağır cezaları çekmelerini yürekten diliyorum

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku