Gündem:
İŞTE VATAN'ın DİYARBAKIR ADAYLARI
İŞTE VATAN'ın DİYARBAKIR ADAYLARI

VATAN PARTİSİ DİYARBAKIR’DA ADAYLARINI TANITTI
 
Vatan Partisi Diyarbakır'da 7 Haziran genel seçimleri için milletvekili adaylarını tanıttı. Partisinin Diyarbakır'da yarışacak 11 adayını tanıtan Merkez Karar Kurulu (MKK) ve Kardeşlik Bürosu üyesi Bayram Yurtçiçek, “Diyarbakır'da aslında 3 parti yarışıyor: AKP, HDP ve Vatan Partisi” dedi. Yurtçiçek, gazetecilerin “Adayları neye göre belirlediniz?” sorusuna karşılık şunları söyledi:

“Adaylarımız, Diyarbakır'ın konumuna uygun, ülke çapında aydın öncüler. Aralarında ülkenin birliği için kanını akıtan gaziler, işçi ve köylü temsilcileri, kamu çalışanları ve kadınlar bulunuyor. Halkımızın karşısına saygın ve etkin isimlerle çıkıyoruz.”

ADAYLARIN YARISI KADIN

Bayram Yurtçiçek konuşmasında, ülkemizdeki ekonomik krize dikkat çekti ve “AKP iktidarının PKK ile iş birliğinde yürüttüğü açılım süreci sonucu ülke bölünmenin eşiğine gelmiştir, bir vatan krizi ile karşı karşıya gelmiştir” dedi. Yurtçiçek, “Bu koşullarda Türkiye’nin bağımsızlığından birliğinden bütünlüğünden ve halkın ekonomik refahından yana olanlar Atatürk’te birleşerek Vatan Partisi’nin çatısı altından bir araya gelmişlerdir” diye konuştu ve adayları tanıttı.

Vatan Partisi'nin adayları şu isimlerden oluşuyor: 

Mustafa Pamukoğlu (İktisatçı-Aydınlık yazarı), 
Reşit Can (Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Der. Şb. Bşk.), 
•Yusuf Arslan (Emekli lise müdürü), 
•Şahin Öztekin (Bismil'in Doruk köyünden çiftçi), 
•Edvan Kendil (Bando astsubayı, koro ve orkestra şefi, 
•Gönül Güçlü Yurtçiçek (Emekli yayıncı), 
•Müzeyyen Mıhalioğlu (sağlık işçisi), 
•Saniye Üstündağ (ev kadını), 
•Gazi Şimşek, 
•Mustafa Odabaşı
•Sibel Koç Güven (gazeteci).  

ORTAK HEDEF: BÖLÜCÜLÜĞE DUR DEMEK

Vatan Partisi'nin 1. sıra milletvekili adayı Aydınlık yazarı, iktisatçı Mustafa Pamukoğlu, 1956 Diyarbakır doğumlu, Siyasal Bilgiler Mezunu bir maliyeci. Aynı zamanda Cumhuriyet gazetesi ve Vakfı’nda da uzun yıllar çalışmış olan Pamukoğlu, “Türk-Kürt kardeşliği için, bölgenin kalkınması ve bölünmemesi için Vatan'dan aday oldum” diye konuştu.


Vatan Partisi'nin Diyarbakır'da 2. sıra milletvekili adayı Reşit Can ise, 1974 doğumlu, iç güvenlik harekatında Gazi oldu. 4 çocuk babası olan Can, “Ülkenin bölünmemesi ve bölgemizde işsizliğin yoksulluğun ortadan kaldırılması için Vatan'dayım.” diye konuştu. Can, AKP'nin özelleştirme politikalarını eleştirdi ve “Diyarbakır'da çalışan birkaç fabrikayı da kapattılar, işsizlik çok yaygın. Vatan Partisi özelleştirmeye karşı olduğu için, ülkenin birlik ve bütünlüğünü savunduğu için, bir Gazi olarak Vatan Partisindeyim” dedi.


Diyarbakır'ın kadın adaylarından Gönül Yurtçiçek ise, kadın meselesine dikkat çekti: “Yerin yarısı kadınlardır. Bu mücadelede Türkiye'nin birliği, bütünlüğü mücadelesini birlikte vereceğiz. Türkiye'yi düzeltmek için Meclis'e girmeye adayız.”

Vatan Partisi'nin 3. sıra adayı Yusuf Arslan ise, Diyarbakır'ın saygın eğitimcileri arasında tanınıyor. Uzun yıllar lise müdürlüğü yapmış olan Arslan, kısa süre önce emekli oldu. Adaylar arasında ilginç bir isim de Edvan Kengir. 1963 doğumlu Kengir, emekli Bando astsubayı, orkestra ve koro şefliği yapt



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku