Gündem:
İSTİKLAL CADDESİNDE CANLI BOMBA SALDIRISI

İSTİKLAL CADDESİNDE CANLI BOMBA SALDIRISI


İstiklal Caddesi'nde saat 10.58'de patlama meydana geldi. Sivil ve resmi araç giriş çıkışı yasaklandı. Patlama Balo sokakta gerçekleşti. Patlamanın nedeni canlı bomba saldırısı olduğu açıklandı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu'nda kaymakamlık önünde canlı bomba saldırısı meydana geldiğini belirterek, olayda canlı bombayla birlikte 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Sağlık Bakanı ise 37 kişinin yaralandığını, yaralılardan 12'sinin yabancı uyruklu olduğunu açıkladı. Patlamanın gerçekleştiği saatte ölü sayısı önce 2 olarak açıklandı ancak, hastanelerdeki yaralıların vefatıyla birlikte ölü sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerden biri canlı bomba... Öte yandan terör saldırısında hastanede ölen kadının İsrail vatandaşı olduğu öğrenildi.

YARALILARIN UYRUKLARI




5 KİŞİ ÖLDÜ, 37 YARALI VAR 

İstanbul Valisi Vasip Şahin: "Beyoğlu'nda kaymakamlık önünde öğleden önce bir canlı bomba kendini patlatarak 4 vatandaşımızın ölümüne sebebiyet vermiştir, 37 vatandaş yaralı olarak hastanelere kaldırıldı. Bunlardan 3'ü ağırdı. Bunlardan biri de biraz önce hastanede vefat etmiştir. Ölü sayısı 5'e yükselmiştir" dedi.   

GÖRGÜ TANIKLARI: TURİST GRUBU YANINDA PATLATTI

Bir görgü tanığı canlı bombanın turist grubunun yanından geçerken bombayı patlattığını söyledi. 

İstiklal Caddesi'nin yaşanan patlama anını iki görgü tanığı anlattı. Bir görgü tanığı istiklal Caddesi'nde yürüdüğü sırada arkasında patlama sesi duyduğunu ve yaralılar gördüğü belirtti. Görgü tanığının diğeri ise ölü ve yararlılar olduğunu ve çığlık sesi olduğunu belirterek gözyaşlarına boğuldu.   

BAKAN DOĞRULADI

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshon da İstiklal Caddesi'nde düzenlenen canlı bomba saldırısında yaralananlar arasında İsrail vatandaşları olduğunu doğruladı. Ancak Nahshon, yaralanan İsraillilerin sayısı ya da durumları konusunda net bir bilgisi olmadığını ifade etti. 

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA 

Sağlık Bakanlığı, "İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen patlama olayı sonrasında 112 Komuta Kontrol Merkezimize ilk çağrı saat 10.58 itibariyle gelmiş olup, saat 11.04'de ambulanslarımız olay yerine ulaşmıştır. 28 adet 112 ambulansı ile olay yerindeki yaralılara müdahale edilmiş ve hastanelere nakiller gerçekleştirilmektedir" açıklamasında bulundu. 

İSTİKLAL CADDESİ KAPATILDI  

İstiklal Caddesi'nde ilk belirlemelere göre 2 kişinin ölümüne çok sayıda kişinin de yaralanmasına neden olan patlama sonrası cadde boydan boya kapatıldı. Polis ise vatandaşlardan İstiklal Caddesi'ni Tünel Meydanı'na kadar tahliye etmelerini istedi.    İstiklal Caddesi'nde ilk belirlemelere göre, 2 kişinin ölümüne çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan patlama nedeniyle, çevrede yoğun güvenlik önlemi alındı. Bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edilirken, İstiklal Caddesi de boydan boya kapatıldı. Caddede bulunan iş yerlerinin kepenkleri ise indirildi. Polis ekipleri anons geçerek vatandaşlardan İstiklal Caddesi'ni Tünel Meydanı'na kadar tahliye etmelerini istedi. 

Polis, caddeyi giriş-çıkışlara kapatırken, patlamanın meydana geldiği alanı güvenlik çemberi içine aldı.  Taksim'e resmi araçlar, polis, itfaiye ve ambulans dışında araç girişine izin verilmiyor.  İstiklal Caddesi üzerinde güvenli güçlerine ait helikopterler uçuyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamayla ilgili olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan telefonla bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, bugünkü patlama sonrasında Kısıklı'daki ikametgâhında bulunduğu sırada, konuyla ilgili olarak Davutoğlu ve Ala'yla birer telefon görüşmesi yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın patlamaya ilişkin ayrıntılar ve gelişmeler konusunda İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'dan da telefon aracılığıyla bilgi aldı.


BAŞBAKAN GÜVENLİK TOPLANTISI İÇİN BAKANLARLA BİRARAYA GELDİ


Patlaması sonrası Dolmabahçe ofiste Saat 13.45'te güvenlit toplantısı başladı. Toplantının katılımcıları, Başbakan Yardımcıları Tuğrul Türkeş ve Yalçın Akdoğan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, İstanbul Valisi Vasif Şahin, Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'ten oluştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku