Gündem:
İSTİKLAL MARŞINI BİLMİYOR MU?
İSTİKLAL MARŞINI BİLMİYOR MU?

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, İstiklal Marşı meselesinin yanlış yansıtıldığını belirterek "Mehmet Akif Ersoy’un en yakın arkadaşının oğluyum ve bu eşsiz eseri Arapça’ya çevirdim. Benim bu marşı bilmemem mümkün mü? Görüntüler üzerinde oynayarak istedikleri gibi yansıtıyorlar.” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Best FM’de yayınlanan Konuşan Türkiye programında Haber Müdürü Tufan Yakar’ın sorularını cevapladı.

Seçim çalışmalarının takvimsel ve maddi sıkıntılarından bahseden İhsanoğlu, sürenin çok kısa olmasının ve adaylara getirilen bağış kısıtlamalarının kendileri için bir engel olduğunu söyledi.

Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir kampanya metodunun olmadığını belirten Ekmeleddin İhsanoğlu, bunun birileri için özel olarak ayarlandığını iddia etti.

Medyanın adaletsizliği de cumhurbaşkanı adayının gündemindeydi. Özellikle TRT’nin tek aday lehine yayınlarından rahatsızlını dile getiren İhsanoğlu, bu durumun adil bir seçime uygun olmadığını ifade etti.

Programda İhsanoğlu’ya yüzde altmış oy alacağına dair tahminini koruyup korumadığı da soruldu.Ekmeleddin İhsanoğlu bunun bir tahmin olmadığını, seçmenlerin huzur aradığını, adaylığının seçmenlerce büyük bir memnuniyetle karşılandığını söyledi.

Türkiye’nin birleştirici bir cumhurbaşkanına ihtiyacı olduğunu vurgulayan İhsanoğlu, özellikle diğer adaylardan Başbakan Erdoğan’ın ötekileştirici söylemlerini eleştirdi. Türk Milleti’nin adil bir cumhurbaşkanı istediğinin de altını çizen İhsanoğlu, ona oy verenleri de vermeyenleri de eşit gören bir yöneticiye ihtiyaç olduğunu belirtti.

İSTİKLAL MARŞI KONUSU YANLIŞ YANSITILDI

Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, medyaya yansıyan görüntüler hakkında ise sert açıklamalarda bulundu. ”Aday olmasaydım oyumu Selahattin Demirtaş’a verirdim” şeklinde bir ifadesinin olmadığını söyleyen İhsanoğlu, bunun bir iftira kampanyası olduğunu ve ispatlamayanların müfteri olacaklarını belirtti.

Tufan Yakar’ın “İstiklal Marşı’nı biliyor musunuz?” sorusuna, Mehmet Akif Ersoy’un en yakın arkadaşının oğlu olduğunu ve bu eşsiz eseri Arapça’ya çevirdiğini vurgulayan İhsanoğlu, “Benim bu marşı bilmemem mümkün mü? Görüntüler üzerinde oynayarak istedikleri gibi yansıtıyorlar.” dedi.

KADINLAR KAHKAHA ATMALI

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın kadınların sokakta kahkaha atmasını eleştirdiği konuşma da programda gündeme geldi. Ekmeleddin İhsanoğlu sadece kadınların değil, herkesin kahkaha atmasının güzel bir davranış olduğunu, toplumun gülmeye ihtiyacı olduğunu ifade etti, toplumdaki kutuplaşmanın son bulması için 10 Ağustos’un son viraj olduğunu vurguladı.



Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku