Gündem:
KAÇIRILAN TÜRK İŞÇİLERİN İLK GÖRÜNTÜSÜ

KAÇIRILAN TÜRK İŞÇİLERİN İLK GÖRÜNTÜSÜ

Irak'ın başkenti Bağdat’ta Sadr bölgesinde bir stadyum inşaatında çalışan 18 Türk işçiyi kaçıran Şii grup, işçilerin isimlerini ve grubun taleplerini okudukları bir video yayınladı. Videoda, işçilerin arkasında ellerinde otomatik silahla Şii milisler görülüyor.

Al Jazeera Türk’ün haberine göre kendilerine Ölüm Mangaları ismini veren grubun talepleri arasında, Kürt petrolünün Türkiye’den ihracatını durdurma, Suriye'de Fetih Ordusu'nun Fua ve Kafrayya'daki kuşatmalarını kaldırılmasını sağlama ve Türk askerlerinin Irak'tan çekilmesi var.


Arka planda ‘Emrindeyiz ey Hüseyin’ yazılı pankartı dikkat çeken silahlı grup, işçilerin serbest bırakılmaları için bazı şartlar yayınladı.



TÜRK İŞÇİLERİ AYIRARAK KAÇIRDILAR


Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Irak'ta kaçırılan Türklerin bir stadyum inşaatında çalışan 14 işçi, 3 mühendis ve bir muhasebeci olduğunu belirterek, "Kaçırılma sırasında şirkette Türk işçilerini diğer ülkelerin vatandaşlarından ayırarak bir seçime tabi tuttuklarını öğrendik" açıklamasında bulunmuştu.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku