Gündem:
KAYIP MALEZYA UÇAĞINDAN HABER
KAYIP MALEZYA UÇAĞI BULUNDU MU

8 Mart'ta 239 kişiyle kaybolan ve tek bir izi bile bulunamayan Malezya uçağı ile ilgili ilk kez elle tutulur bir iddia ortaya atıldı. O iddiaya göre uçağa ait parçalar Bengal Körfezi'nde bulundu.

Avustralya petrol ve doğalgaz arama şirketi "GeoResonance", esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan Malezya uçağına ait parçaları, Bengal Körfezi'nde bulduklarını ileri sürdü.

"GeoResonance"ın parçaları bulduğunu iddia ettiği nokta, Hint Okyanusu'nda şu anda arama yapılan yerin 5 bin kilomerte uzağında bulunuyor.

Avustralya merkezli petrol ve doğalgaz arama şirketi "GeoResonance" yaptığı açıklamada, kaybolan Malezya uçağını kendi imkanlarıyla 10 Mart'tan bu yana aradıklarını duyurdu.

Avustralya merkezli şirketin sözcüsü David Pope, arama çalışmalarına uçağın radarda son olarak görüldüğü noktadan başladıklarını, uçağı bulmak için 20 farklı teknolojiden faydalandıklarını söyledi.

"Pope, "Bengal Körfezi'nde kazadan 3 gün önce 5 Mart'ta görüntü almıştık. Aynı bölgede aldığımız görüntüler birbirine benzemiyor. Bu parçaların MH370 sefer sayılı uçağa ait oluğu yönünde kesin bir iddiamız yok. Ama bölgede araştırma yapılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

8 Mart'ta kaybolan uçakla ilgili bugüne kadar tek bir parça bulunamadı.

Malezya'nın başkenti Kualo Lumpur'dan Çin'in başkenti Pekin'e uçarken kaybolan uçağın, rotasından çıkarak Avustralya açıklarında okyanusa düştüğü tahmin ediliyor.


Milliyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku