Gündem:
KERRY: 'NATO İÇİNDE TÜRKİYE İLE MÜTTEFİKİZ'
KERRY: 'NATO İÇİNDE TÜRKİYE İLE MÜTTEFİKİZ'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Başbakanlık Merkez Bina'da görüştü.

Görüşmeye ilişkin basın mensuplarına bilgi veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kerry'i Ankara'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu üçüncü toplantımız olacak. Bir çok konu var gündemimizde. Ortadoğu özellikle Suriye ve Irak'ta olanlar ve başka konuları da ele alacağız. İkili görüşmeler yapacağız. Barış süreci, Ermenistan, Kıbrıs ve Ukrayna konularını masaya yatıracağız" dedi.

Kery, Türkiye'de olmaktan mutlu olduğunu, Türkiye ile sadece NATO müttefiki olmadıklarını belirterek, "Mevlüt Beyle burada görüşmek de benim için çok önemli. Birbirimizi çok kısa bir sürede tanıma fırsatı bulduk. Ama çok derinlemesine görüşmeler yaptık. Türkiye ve ABD'yi ilgilendiren konularda. NATO içerisinde biz önemli ortaklarız.

Ama bununla sınırlı değil. Libya'dan Mali'ye, Ortadoğu'ya kadar olan konular hepimizi ilgilendiriyor. Konuşacak çok şeyimiz var. Son bir buçuk sene içerisinde ben en yakın ilişkilerimden bir tanesini sayın Ahmet Davutoğlu ile kurmuştum. Şimdi kendileri Başbakan oldu. Davutoğlu ile çok önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Kendileri ile çok sık ve yakın görüşüyorduk. Şu ana kadar da sayın Çavuşoğlu ile olan ilişkilimize baktığınızda çok sık görüşüyoruz" diye konuştu.

Kerry ayrıca Recep Tayyip Erdoğanla da görüşmek istediğini belirterek, Sayın Erdoğan ile de yapacağımız görüşmeyi dört gözle bekliyorum" dedi.




Aydınlık Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku