Gündem:
KILIÇDAROĞLU, İNÖNÜ VE SARIGÜL'Ü SORGUYA ALDI
KILIÇDAROĞLU İNÖNÜ VE SARIGÜL'Ü SORGUYA ALDI

Hayri İnönü, Nişantaşı’nın “süslenmesi” işi için belediyenin ayıracak kaynağı olmadığı ve başta Sarıgül olmak üzere bazı belediye meclis üyelerinin kendisini dinlemediğinden yakındı.

Edinilen bilgiye göre İnönü’ye, “Madem süslemelere karşıydın, belediye meclis üyeliğin döneminde neden onay verdin, o süsleme kararlarının altında senin de imzan var” diye yüklenen Sarıgül ise Kılıçdaroğlu’na istifasını sunabileceğini bildirdi.

Bunun üzerine Kılıçdaroğlu’nun iki tarafa da “İkinizi de uyarıyorum, istifa veya görevden alma olmayacak. Ama CHP’ye oy veren insanları mahcup etmeyeceksiniz, el ele verip çalışacaksınız” uyarısında bulunduğu öğrenildi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Şişli Belediyesi’nde bir süredir yaşanan kriz üzerine dün tarafları Ankara’ya çağırarak yüz yüze görüştü.

Son olarak Başkan İnönü’nün belediye kaynaklarının geçmiş yıllarda sorumsuzca harcanması nedeniyle bu yıl Nişantaşı’nda yılbaşı süslemesi yapamayacaklarına ilişkin sert açıklamasıyla tırmanan kriz nedeniyle Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’i “arabuluculukla” görevlendirdi.

Bu kapsamda Kılıçdaroğlu, Emir Sarıgül ve Hayri İnönü’yü Ankara’ya çağırarak 1 saate yakın görüştü.

Edinilen bilgiye göre Özkes’in de katıldığı görüşmede ilk sözü alan İnönü, başta Sarıgül olmak üzere bazı belediye meclis üyelerinin kendisini dinlememesinden yakınarak “Bu ekiple geçinemiyorum, meclis grubum bana saygısız davranıyorlar” mesajı verdi.

Nişantaşı’nın süslenmesi tartışmasına değinen İnönü, “Belediyenin kaynakları yetersiz. Halkın parasının süsleme işine harcanmasını doğru bulmuyorum, belediye büyük borç altında, bu nedenle de bu süslemelere karşı çıktım” görüşünü iletti.

Sonrasında söz alan Emir Sarıgül’ün ise “Süslemeye karşıyım diyorsun, başkan olmadan önce 5 yıl belediye meclis üyeliği yaptın. O süslemelerin altında senin de imzan var. Madem karşıydın, neden o zaman karşı çıkmadın? Başkan olarak sen de süsleme için ihale açtın ama ihaleye kimse girmedi. Kamuoyunu ve genel başkanı yanıltıyorsun” görüşünü savundu.

İnönü’nün, halktan kopuk olduğunu, belediye meclis üyesinin yakınının cenazesine bile gitmediğini belirten Emir Sarıgül, İnönü’nün belediyede kaç müdürlük olduğunu dahi bilmediğini ileri sürüp kendisinin 24 saat halkla iç içe olduğunu anlattı.

Sarıgül’ün istifasını yanında getirdiğini ve hemen sunabileceğini de söylediği öğrenildi. Karşılıklı tarafları dinleyen Kılıçdaroğlu’nun ise kamuoyu önünde yapılan bu tartışmadan son derece rahatsız olduğunu belirterek şu uyarıda bulunduğu öğrenildi:

“İkinizi de uyarıyorum, istifa veya görevden alma olmayacak. Ama CHP’ye oy veren insanları mahcup etmeyeceksiniz, el ele verip çalışacaksınız”

İHSAN ÖZKES'İN BASIN TOPLANTISI

Bu arada konuyla ilgil olarak CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Özkes, partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla gittiği İstanbul'da, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Belediye Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül ve eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile görüşmelerde bulunduğunu belirtti.  

Son olarak Meclis'te Kılıçdaroğlu ile İnönü ve Emir Sarıgül'ün biraraya geldiğini belirten Özkes, "Aile içinde bazı sorunların yaşanabileceği, bu sorunların önemli olmadığı, birlik ve beraberlik içinde çalışmalara devam etmeleri yönünde Genel Başkanımız'ın talimatı oldu. Onlar da tokalaştılar ve birlikte çalışma sözü vererek ayrıldılar" diye konuştu.


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku