Gündem:
KILIÇDAROĞLU'nun AVUKATI GÖZALTINDA

KILIÇDAROĞLU'nun AVUKATI GÖZALTINDA

CHP’de Yüksek Disiplin Kurulu üyesi de olan Çelik, daha önce Yargıtay Tetkik Hakimliği görevini de yürütmüştü. 

“FETÖ’NÜN UYGULADIĞI AYNI YÖNTEMDİR”

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’in ‘FETÖ’ suçlamasıyla gözaltına alınmasına partiden ilk tepki CHP Sözcüsü Bülent Tezcan’dan geldi.

Konuyla ilgili Halk TV’ye konuşan Tezcan, “Bu haber doğruysa, şimdi evine gidiyorum arama yapılıyormuş, bu ciddi bir kumpastır. FETÖ’nün en güçlü döneminde Celal Çelik yargıtay hâkimliğinden FETÖ’yle mücadele ederek istifa etmiştir. Dün Türkan Saylan’a yapılan neyse bugün Çelik’e yapılan da odur. FETÖ’nün uyguladığı aynı yöntemler uygulanmaktadır. İftira, yalan, uydurma bunların yöntemleri. Demek ki dünkü kumpas davalarında FETÖ’yle birlikte hareket edenler aynı kumpasları yapmaktadır." dedi.

“HSYK VE ANAYASA MAHKEMESİNİN YAPILANMASINA İLİŞKİN…”

Çelik 12 Eylül 2010’daki referandumdan “Evet” çıkmasının üstünden bir yıl geçtikten sonra YARSAV’da düzenlediği basın toplantısında, 12 yıldır yargıçlık yaptığını, mensubu bulunmaktan her zaman onur duyduğu Türk yargısının "hukukun üstünlüğü ve halka adalet dağıtmak ülküsünden giderek uzaklaştığını" belirterek istifa etmişti.HSYK'daki örgütlenmeye dikkat çeken Çelik 2011 yılında verdiği istifa dilekçesinde şu ifadeleri kullanmıştı:

“Türk yargısında, kişi hak ve özgürlüklerine değer katması gereken karar ve gerekçeler ile Yargıç ve savcılar yönünden saygın duruş söz konusu olması gerekirken biat, bedelli ikbal beklentileri, blok oy uygulamaları, koltuk ve yaranma hesaplarının varlığı ve bu durumun midelerimizi kaldırması,

Düşünen, söyleyen ve yazan muhaliflerin; saygın basın mensuplarının, saygın yazarların, saygın bilim adamlarının, (özel görevli) yargı eliyle adeta avlanarak, zindanlarda çürütülmesinin ve böylelikle toplumda oluşturulan baskının Yargıç olarak vicdanımızda eziklik yaratması,

Ergenekon ve balyoz olarak adlandırılan soruşturma ve kovuşturmalar ile İlhan Cihaner ile ilgili hukuka aykırı uygulamalar nedeniyle görevli yargıç ve savcılar hakkında yapılan yüzlerce şikayet başvurusuna rağmen, burada görevli yargıç ve savcılar ödüllendirilirken, Deniz Feneri soruşturmasında şikayet üzerine derhal soruşturmanın görevli 3 savcıdan alınmasındaki fahiş taraflı tasarrufların yarattığı adalet travması,

YARSAV üyelerine yönelik taraflı uygulamalar,

Halkımızın beklemekte olduğu ve bu dünyada var olduğuna inandığımız adaletten, Adalet Bakanının idaresi altındaki kurul eliyle her gün biraz daha uzaklaşılması,

Oluşturulan Anayasa Mahkemesi düşünüldüğünde fiilen Anayasa değiştirilmiş olmasına rağmen “Yeni Anayasa” masalı ile bizi yine gerçek adaletsizliklerden uzaklaştırmaya çalışmaları, nedenleriyle bugün,

Bu oyunun ve sürecin bir parçası olmamak yolundaki kişisel tercihimi kullanıyor ve sevgili mesleğim yargıçlıktan istifa ediyorum.

Ayrıca, son olarak belirtmek isterim ki, o günlerde yani HSYK ve Anayasa Mahkemesinin yapılanmasına ilişkin Anayasa değişiklikleri sürecinde olacakları gören, halkı uyaran ve bugünleri yaşamamak için adalet uğruna birlikte savaştığım tüm gerçek yargıç ve Cumhuriyet savcılarına şükranlarımı sunuyorum.”

AKINCILAR DAVASINA VERDİĞİ DİLEKÇE

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Akıncılar davasının görüldüğü Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verdiği dilekçede davaya müdahillik talebinde bulunmuştu. Çelik müdahillik taleplerinin gerekçesini şöyle anlatmıştı: 

“FETÖ Terör Örgütünün, bir kısım siyasilerin açık ve gizli destekleri sayesinde Devlet’i ele geçirecek güç ve büyüklüğe ulaşmış olması gerçeğinden hareketle davanın yakından takibinin, FETÖ Terör Örgütünün Siyasi Ayağının da aydınlanmasına, en azından gizlenmesinin önlenmesine katkı sağlayacağını düşünmekteyiz!”

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Çelik, son verdiği dilekçesinden, şehit cenazesinde Kılıçdaroğlu'nun çelengini parçalayanlar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

İşte o dilekçe:

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BOLAT'tan KIZDIRAN ET AÇIKLAMASI
Et fiyatlarına gelen peş peşe zamların ardından vatandaşlar neredeyse kasabın yolunu unuttu. Seçimden...

Haberi Oku