Gündem:
KILIÇDAROĞLU: 'SEN-BEN KAVGAMIZI UNUTALIM'

KILIÇDAROĞLU: "SEN-BEN KAVGAMIZI UNUTALIM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce'de fındık üreticileriyle bir araya gelip sorunlarını dinledi. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada " Benim birinci ricam hükümetten; Sen, ben kavgamızı unutalım. Vatandaşın derdi var. Buradaki vatandaşın derdi, 'Bu fındığa kaç lira fiyat vereceksin bir an önce açıkla, beni kurda kuşa teslim etme.' Sizin kurda kuşa teslim edilmemeniz lazım. Çoluğunuz var çocuğunuz var. Kimseye muhtaç edilmemeniz gerekiyor. Alın teriyle üretiyorsunuz alın teriyle kazanıyorsunuz" dedi...

Kılıçdaroğlu, Düzce'deki toplantının ardından Akçakoca İlçesi'ne bağlı Uğurlu Köyü'ne geçti. Kılıçdaroğlu, Uğurluspor Lokali önünde fındık üreticisi köylülerle sohbet etti, sorunlarını dinledi. Köylüler Kılıçdaroğlu'na fındık, mısır ve çay ikram etti. Kılıçdaroğlu, fındık üretiminde Türkiye'nin dünyada bir numara olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Eğer dünyada 1 numaraysak, yani fındık konusunda söylenecek ilk sözü Türkiye söylüyorsa fındık fiyatını da önce Türkiye açıklaması lazım. Geçen yıl 13 liraydı. Şimdi fiyat 8 liraya kadar düştü. Eğer 1 kilo fındığın maliyeti 7 liraysa ve bugün fiyat 8 liraya düştüyse o fındık üreticisini ranta teslim etmek demektir. Fındık üreticisini ölüme terk etmektir. Size sözüm söz. Sizin sorunlarınızın takipçisi olacağım. Her aşamada ben de olacağım, parlamentoda milletvekili arkadaşlarım da olacak."

Fındık üreticisinin başka gelir kaynağı olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tek gelir kaynağı. Onunla geçimini sağlıyor, onunla çocuğunu okutuyor. Onunla da sosyal güvencesini sağlıyor. Dolayısıyla bu bir nimettir ve bu nimetin hakkının verilmesi gerekir. Siz nasıl bu işin takipçisiyseniz ben de bu işin takipçisi olacağım. Benim birinci ricam hükümetten; Sen, ben kavgamızı unutalım. Vatandaşın derdi var. Buradaki vatandaşın derdi, 'Bu fındığa kaç lira fiyat vereceksin bir an önce açıkla, beni kurda kuşa teslim etme.' Sizin kurda kuşa teslim edilmemeniz lazım. Çoluğunuz var çocuğunuz var. Kimseye muhtaç edilmemeniz gerekiyor. Alın teriyle üretiyorsunuz alın teriyle kazanıyorsunuz."

Kılıçdaroğlu, fındık işçilerinin de derdi olduğunu, onların da sorunlarının çözülmesi gerektiğini, ancak önce fındık üreticisinin hakkının verilmesi gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması ardından bir genç lokalin arka tarafında bir çuval fındığı yere döküp benzin dökerek ateşe verdi. Jandarma müdahale ederek ismi açıklanmayan genci uzaklaştırdı. Çevredeki üreticiler de alkışlarla tepkiyi destekledi. Genç üreticinin tepkisini Kılıçdaroğlu görmedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra köyden ayrıldı.

'FINDIK İŞÇİSİNİN DE ADALETE İHTİYACI VAR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uğurlu Köyü'ndeki programının ardından Emsahanım Köyü'ne geçti. Burada çevre köy muhtarları ve kanaat önderleriyle basına kapalı gerçekleştirilen yemekte bir araya gelen Kılıçdaroğlu, ardından köy meydanında 217 yıllık çınar ağacının altında, köylülere hitap etti. Herkesin ortak paydasının adalet olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Az önce hak hukuk adalet diye yürüdüğümü belirtti bir büyüğümüz. Adalet bir kutup yıldızı gibidir. Sabit yerinde durur, ama bütün kainat onun etrafında döner. Dünya, adalet üzerinde kurulmuştur. Dolayısıyla adaleti savunmak, hakkı, hukuku savunmak hepimizin ortak görevidir. Kimliğimiz farklı olabilir, inançlarımız, yaşadığımız yerler, yaşlarımız farklı olabilir ama, hepimizin ortak paydası adalettir. Adalet sadece benim için değil, büyüklerimiz için değil, yeni doğandan başlayın, bu çınarın da adalete ihtiyacı var. Hepimizin, yaşayan bütün canlıların adalete ihtiyacı var. Tabi fındık işçilerinin de adalete ihtiyacı var. Fındıktan elde etiğiniz gelirle ailelerinizi geçindireceksiniz, düğününü yapacaksınız, çocuklarınız okutacaksınız, geleceğinizi güvence altına alacaksınız. Nasıl? İstediğiniz fiyat ödenirse. Ödenmezse adalet gerçekleşmemiş olur. Dolayısıyla adalet fındık işçisine de lazımdır. Fındığın fiyatı en az 14 veya 15 lira taban fiyatı olması gerekiyor. Neden bu? Geçen yıl 13 lira. Enflasyonu dikkatte alın. Ulaşıma, etin fiyatına bakın. Onlara baktığınızda 15 lira fiyat verilirse üretici memnun olur, hükümette üreticinin alın terini, hakkını teslim etmiş olur. Onun için hepimiz diyeceğiz ki; fındık işçisinin de hakka, hukuka ve adalete ihtiyacı var."

Kılıçdaroğlu daha sonra karayoluyla Ankara'ya hareket etti.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BOLAT'tan KIZDIRAN ET AÇIKLAMASI
Et fiyatlarına gelen peş peşe zamların ardından vatandaşlar neredeyse kasabın yolunu unuttu. Seçimden...

Haberi Oku