Gündem:
KILIÇDAROĞLU: UCU AÇIK BİR MACERA...
KILIÇDAROĞLU: UCU AÇIK BİR MACERA...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Anayasa referandumunu değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Bu kadar yetkiyi bir kişiye verirseniz Türkiye’yi bir maceraya sürüklemiş olursunuz" dedi.

Bu kadar yetkiyi bir kişiye verirseniz Türkiye’yi bir maceraya sürüklemiş olursunuz. O Anayasa Mahkemesi’nin 15 üyesinin 12’sini cumhurbaşkanı tayin ediyor. Gelen felaketin boyutlarını bilmeniz için bunları anlatıyorum. Türkiye bir maceraya sürüklenmemelidir. Ucu açık bir macera… Neyin ne olacağını kimse bilmiyor. 

Daha önemli olan, başkanlık sistemi gerçekleşirse, millet ile milletvekili arasındaki bağ kopuyor. O zaman milletinvekili demeyin buna, başkanın vekili deyin. Ama milletvekili diyemezsiniz. Onun sorunlarını çözme konusunda milletvekili bir şey elde edemiyorsa buna nasıl milletvekili diyeceğiz? Bir örnek daha, bu anayasa değişikliği milletin hangi sorununu çözecek?

Terör sorununu çözüyor mu, hayır. Tek satır yok, hiçbir şey de yok. İşsizlik sorununu çözüyor mu? Hayır. Türk lirasının yabancı paralar konusunda değerini koruyor mu? Hayır. Kuzey Kore gibi, bir kişi konuşacak, 80 milyon dinleyecek. Bu kadar. Batı ne diyor? Bu ülkede demokrasi yok, can ve mal güvenliğim yok neden yatırım yapayım diyor.

Komşularımızla olan ilişkilerimizi düzenleyecek mi? Hayır. Gıda fiyatları düşecek mi? Hayır. Ekonomik istikrar sağlanacak mı? Hayır. Bozulan eğitim sistemi düzelecek mi? Hayır. O zaman biz bu referandumda ne yapmalıyız? Hayır’larımızı çoğaltmalıyız.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku