Gündem:
KURUCUSUNDAN AKP'ye ELEŞTİRİ

KURUCUSUNDAN AKP'ye ELEŞTİRİ

Yeşil Lions Kulübü’nün Ocak ayı toplantısına Başbakan eski Yardımcısı ve AKP kurucu Genel Sekreteri Ertuğrul Yalçınbayır konuk olarak katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada Türk yargı sisteminin günümüzdeki işleyişi ile ilgili görüşlerini açıklayan Ertuğrul Yalçınbayır, Türkiye’nin dünyada demokratik ülkeler arasında 88’inci sırada olduğunu hatırlatarak, “İleride 88’inci sırada olabilmeyi bile bir başarı olarak göreceğiz. Şu anki gidişat ülkemizi yakın zamanda 3 haneli rakamlara düşürecektir. Ülke olarak dünya çapında insani gelişim konusunda da gün geçtikçe geriye doğru gidiyoruz. Ekonominin düzelmesinin her şeyin iyi gittiği anlamına gelmediğini gün gelecek anlayacaksınız” dedi.

Adil yargılanma, insan hakları ve insani gelişim gibi konuları sorgulamamız gerektiğini belirten Yalçınbayır, “Dünyada yönetişim hakkı diye bir şey var. Hepimizin iyi yönetilmeye hakkı vardır” ifadesini kullandı.

AİHM’E 300 MİLYON EURO CEZA

Tüm dünyada ulusların hukuk önünde birbirine yaklaştığını söyleyen Yalçınbayır, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) sürekli olarak Türkiye’yi kınadığına dikkat çekerek, “Bu güne kadar AİHM kararlarına uymamamız sebebiyle 300 milyon Euro’ya yakın ceza ödedik. Bu, iyi yönetilmememizin sonucudur. İnsan onuru bu haklara sahip olmayı gerektiriyor. Bu haklar uluslararası anlaşmalar ile belirlenmiştir” değerlendirmesinde bulundu. Türkiye’de, “Yok kanun, yap kanun” anlayışıyla yasalar hazırlandığını savunan Yalçınbayır, “Kişiye özel kanunlar çıkarılamaz. Ama günümüze baktığımızda kişiye göre kanunlar çıkarılıyor” şeklinde konuştu. İnternete girilip ‘TBMM Hakaret’ yazıldığında binlerce sonuç bulunacağına dikkati çeken Yalçınbayır, ‘TBMM Nezaket’ yazıldığı takdirde sadece birkaç sonuç bulunabileceğinin altını çizdi.

Söylemlerinin umutsuzluk vermek için olmadığına vurgu yapan Yalçınbayır, “Bir kişi kalsak da umudu devam ettireceğiz, bir kişi kalsak da doğruları söylememiz gerekiyor. Biz, iyiliklerin peşinde gidebilecek bir ülkeyiz. Hakka ve adalete uyan yasalar ile yönetilmemiz gerekiyor” diye konuştu.
Toplantı sonunda Yeşil Lions Kulübü Başkanı İlhami Öztürk tarafından Ertuğrul Yalçınbayır’a teşekkür belgesi verildi.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku