Gündem:
LAVROV TÜRKİYE ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ
LAVROV TÜRKİYE ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ

Putin, Türkiye'ye yönelik sert açıklamalarda bulunurken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov kendisiyle görüşmek için Kardeniz kıyısındaki Soçi şehrine hareket etmişti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yarın gerçekleşmesi planlanan Türkiye ziyaretini iptal etti.

Türk hava sahasını ihlal eden bir Rus savaş uçağının Suriye sınırı yakınlarında düşürülmesinin ardından Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, yarın Türkiye'ye gerçekleştirmeyi planladığı ziyareti iptal etti.

Reuters'ın haberine göre, Rusya'nın Soçi kentinde gazetecilere konuşan Lavrov, "Türkiye'deki terör riskinin Mısır'dakinden az olmadığını" öne sürdü.

AFP'nin haberine göre ise Lavrov, Rus vatandaşlarına Türkiye'ye gitmekten kaçınmaları uyarısı yaptı.

"DURUM CİDDİYETİNİ KORUYOR"

Uzmanlar, Lavrov'un Türkiye ziyaretini iptal etmesinin, Ankara ile Moskova arasındaki krizin boyutunu gözler önüne serdiği görüşünde. Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin, Lavrov'un Türkiye ziyaretini iptal edip etmeyeceğinin belirsizliğini koruduğu dakikalarda yaptığı değerlendirmelerde şöyle demişti:

“Helikopterler belli ki Rus pilotları kurtaramadı. Lavrov ziyareti gerçekleşmezse durumun ciddiyetini koruduğunu anlayacağız. Gelirse konuşmaya hazır olduğunu anlayacağız. Gelirse bu krizin çevrelendiğini, kontrol altına alınma niyeti olduğunu anlayacağız. Rusya ile pek çok alanda biz konuşuyoruz, Viyana’da bir 19’u bir de 4’lü grup var. Türkiye Rusya ABD ve Suudi Arabistan. Burada da çok yakın bir ilişki var. Dolayısıyla bu uçağın düşmesiyle Türkiye’yi Rusya’yla, savaş çıkar mı… Zannetmiyorum. Ama bu kriz nasıl çözümlenir? Bu sorular havada. Lavrov’un geleceği belli olursa, krizin söndürülmesi yolunda bir eğilim olduğunu anlarız."

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku