Gündem:
MALATYA'da ÇOK CİDDİ PROVOKASYON 

MALATYA'da ÇOK CİDDİ PROVOKASYON 

Emniyetten yapılan yazılı açıklamada, olay kınanarak faillerinin bulunması için başlatılan çalışmanın devam ettiği belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “22 Kasım 2017 Salı günü ilimiz Cemal Gürsel Mahallesi'nde yoğunlukla alevi vatandaşlarımızın yaşadığı bölgede bazı evlerin kapı ve duvarlarında gelişi güzel bir biçimde işaretleme yapıldığının ihbarının alınması üzerine olay yerine derhal ilgili ekiplerimiz sevk edilmiştir.  Olay yerine sevk edilen ekiplerimizin yapmış olduğu araştırmada; toplamda 13 adet evin dış kapı ve duvarlarında kırmızı renkte artı işaretlerinin bulunduğu tespit edilmiş ve ilgili tüm birimlerce olay mahallinde gerekli çalışmalara başlanmıştır. Olayın mağduru olan mahalle sakinleri ile temasa geçilip; olayın niteliği ve yapılan çalışmalar hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Malatya ilimiz bulunduğu konum itibariyle ve tarihi süreç içerisinde her türlü dini, etnik, mezhebi vb. açılardan barış içerisinde birlikte yaşama tecrübesinin yaşandığı bir vilayetimizdir. Bu güne kadar muhtelif zamanlarda ve muhtelif karanlık güçler tarafından bir huzur ve barış içinde birlikte yaşama örneği olan şehrimiz, değişik provokasyonlara ve kışkırtmalara maruz bırakılmak istenmiştir. Ancak insanımızın makul ve bu tür provokasyonlara prim vermeyen yapısı bir muhkem kale gibi bu art niyetli kişi ve kişilere hiçbir zaman fırsat vermemiştir. Geçmişte ilimizde ve başka illerde meydana gelen benzeri provokatif eylemlere bakıldığında esas amacın, toplumda tedirginlik oluşturmak ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik ederek kamplaşmalara zemin hazırlamak olduğu anlaşılmaktadır. Her tür provokasyon denemesi sonrasında, İlimizin saygıdeğer Alevi dedelerinin her zaman devletimizin birliği ve Milletimizin huzurunun devamlılığı yönünde iradelerini beyan ettikleri bilinmekle, provokatörlerin amacına ulaşamayacağı aşikardır. Bugüne kadar ilimizde gerçekleşen benzer provokatif eylemler karşısında sağduyulu tutum sergileyen vatandaşlarımız ve sivil toplum örgütlerimizin,  bugün yaşanılan provokatif eylemde de aynı sağduyulu tavrı sergileyeceğine inancımız tamdır. İl Emniyet Müdürlüğü olarak olayın faillerinin en kısa zamanda bulunup adalet önüne çıkartılması yönünde çalışmalar hızlı bir biçimde devam etmektedir.ö

ÜLKÜ OCAKLARI

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Emrah Yılan ise, provokatörlerin yakalanarak cezalandırılmalarını isteyerek, “İlimizin güzide Mahallelerinden Cemal Gürsel Mahallemizde yer alan Alevi vatandaşlarımızın evlerine yönelik bir takım provokatörlerin yapmış oldukları menfur saldırı ve provokatif eylemleri ülkücü camia ve Türk milleti adına şiddetle kınıyoruz. Bu davranışları yapan provokatörlerin  yakalanarak  cezalandırılmaları en büyük temennimizdir. Milletimizi bölmeye, parçalamaya çalışan bu şer odaklarının kanun önüne çıkarılması için konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Alevi vatandaşlarımız Türk milletinin ayrılmaz parçasıdır.Vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyor ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgilerine sunuyoruzö dedi.

ESNAF VE SANATKARLAR ODASI

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin de, evlerinin kapı ve duvarlarına işaret konulmasının provokasyon olduğunu bildirerek, “Malatya’da her kesim bir birinin sevincine ve acısına ortak olur, hainlerin kötü niyetlerine ortak olmazö dedi. Keskin yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Milletimizin et ile kemik gibi ayrılmaz bir parçası olan Alevi kardeşlerimizin evlerinin kapı ve duvarlarına işaret konulması; esnaf ve sanatkar camiası tarafından da şiddetle kınanmaktadır. Olay; açık ve net olarak bir provokasyondur. Malatya, geçmişte de benzer çirkin ve ahlaksız provokatif oyunlarla karşı karşıya kalmış, ancak hain ve alçakların kirli oyunları hiçbir zaman hedefine ulaşmamıştır. Malatya’da herkes ve her kesim bu çirkin provokatif oyunlarla neyin hedeflendiğinin farkındadır. Malatyalılar; ekmeğini böler, ancak toplum içinde bölünmelere meydan vermez. Malatya’da her kesim bir birinin sevincine ve acısına ortak olur, hainlerin kötü niyetlerine ortak olmaz.  Malatyalılar; ülkesi, milleti ve bayrağı için her zaman bir araya gelir, ancak provokatörlerin oyunlarına gelmez. Esnaf ve sanatkar camiası olarak, bu çirkin, ahlaksız ve alçak saldırıyı kınıyoruz.

BAŞKAN ÇAKIR'DAN MAHALLEYE ZİYARET 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 13 evin kapı ve duvarlarına kırmızı boyayla çarpı işaretleri atılan Alevi ailelerin yoğunlukta yaşadığı Cemal Gürsel Mahallesi'ni ziyaret etti.

Mahalle sakinleriyle görüşerek, benzer olaylara fırsat vermeyeceklerini vurgulayan Başkan Çakır, "Barış ortamımızı baltalamak isteyen birileri, çıkacaktır. Etrafımıza baktığımızda, birçok terör örgütü etrafımızı sarmış durumda. Birliğimizi sağlayacak olanlar, biziz. Bizim birliğimize, beraberliğimize bu tür eylemlerle gölge düşürmeye kimsenin hakkı yoktur. Biz, her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Bu tür olaylara da fırsat vermeyeceğiz. Başta şehrül-emin olarak biz ve tabi ki adli ve idari birimlerimiz, güvenlik güçlerimiz bu işin mutlak takipçisi. İlimizde, her görüşten insanın bir araya gelip, yaşadığı barış ortamı hakim. Malatya, bir huzur kenti. Dolayısıyla bunu yapan ister akli dengesi bozuk olsun ister bir çocuk olsun isterse çok profesyonel bir eylemci olsun bunu yapanı kimse tasvip etmez. Herkes de gereken tepkisini koydu. Halkımızın tepkisini koyması, kenetlenmesi her şeyden önemli. Bunu da burada görmek, bizi mutlu etti. Art niyetli insanlara fırsat vermeyelim. Burada atılan çarpı, bize, şehrimize atılmış bir çarpı. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun."

Cemal Gürsel Mahallesi'nin muhtarı İmam Yıldız da ziyareti için Başkan Çakır’a teşekkür ederek, evlerin kapılarının boyayla işaretlenmesinin birlik ve beraberliklerini bozamayacağını söyledi. 

YÜRÜYÜŞLE PROTESTO EDİLDİ

Malatya'da dün Cemal Gürsel Mahallesi’nde kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından 13 evin kapısına çarpı işareti bırakılması, yürüyüşle protesto edildi. Malatya ve Ören Pirsultan Abdal Kültür Derneği tarafından organize edilen yürüyüşe, dernek ve sendikaların yanı sıra çok sayı da vatandaş katıldı. Kalabalık grup, Paşaköşkü Caddesi'nden, Saat Kulesi'ne kadar yürüyerek olayı kınadı. Olayın yaşandığı mahallede açıklama yapan  Pirsultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şube Başkanı Mehmet Topal, şöyle dedi:

"Her şeye rağmen bizler, bu kadim topraklarda herkesin kendi kimliğini, dilini, inancını, eşit yurttaşlık içinde kardeşçe barışı içinde yaşamayı savunmaya devam edeceğiz. Malatya’da yapılan taciz ve sindirme provokasyonuna da prim vermeyeceğiz. Mahallede yaşayan yurttaşlarımızla dayanışma İçerisinde olarak provokasyonu sağduyumuzla boşa çıkaracağız."



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BOLAT'tan KIZDIRAN ET AÇIKLAMASI
Et fiyatlarına gelen peş peşe zamların ardından vatandaşlar neredeyse kasabın yolunu unuttu. Seçimden...

Haberi Oku