Gündem:
MARMARA'DA DEPREM KORKUTTU

MARMARA'DA DEPREM KORKUTTU

MarmaraA Denizi'nde saat 17.45'te Richter Ölçeği'ne göre 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İstanbul'da hissedilen deprem, kısa süreli korkuya neden oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verdiği bilgiye göre saat 17.45'te merkez üssü Marmara Denizi'nin doğusu olan 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Marmara Denizi zeminin 6.9 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, İstanbul'da hissedildi. Kısa süreli korkuya neden olan depremde hasar meydana gelmedi.

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı Deprem Bilgilendirme Servisi'nden yapılan açıklamaya göre ise merkez üssü Marmara Denizi olan depremin büyüklüğü ise 4.0 olarak ölçüldü.

EN YAKIN İLÇELERE UZAKLIĞI

AFAD depremin en yakın 5 yerleşim yerine uzaklığı şöyle sıralandı:

İSTANBUL         AVCILAR - 19.06 km

İSTANBUL         KÜÇÜKÇEKMECE - 20.21 km   

İSTANBUL         BÜYÜKÇEKMECE YAKUPLU - 21.23 km  

İSTANBUL         BAHÇELİEVLER - 21.66 km      

İSTANBUL         BÜYÜKÇEKMECE BEYLİKDÜZÜ - 21.79 km      

TEKİRDAĞ'DAN DA HİSSEDİLDİ

Marmara Denizi'nde meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki deprem, Tekirdağ’dan ve Çorlu İlçesi’nden de hissedildi.
Saat 17.45'te meydana gelen deprem, İstanbul’un yanı sıra Marmara Denizi’ne kıyısı olan Tekirdağ’dan ve ilçelerinden de hissedildi. Depremi hissedenler kısa süreli korku yaşarken, bazıları işyerlerini terk ederek sokaklara çıktı.

Depremle işyerini terk eden Çorlulu esnaf Şükrü Vatansever, "Depremi hissettim, biraz salladı. Korkarak hemen dışarıya çıktım" dedi. Sarsıntı nedeniyle can ve mal kaybının yaşanmadığı belirtildi.

3.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA

AFAD, saat 17.45'te meydana gelen depremin ardından, saat 18.36'da 3.0 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini açıkladı. Merkez üssü yine Marmara Denizi olan deprem, yerin 8.45 kilometre derinliğinde meydana geldi.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku