Gündem:
MECLİS TV BU GÖRÜNTÜYÜ SANSÜRLEDİ
MECLİS TV BU GÖRÜNTÜYÜ SANSÜRLEDİ

CHP'liler ayağa kalktı Meclis TV bu görüntüleri vermedi

TBMM Genel Kurulu'nda MHP Milletvekilleri MHP sırasındaki en öndeki masaya '17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası, Yolsuzluk ve Rüşvete Hayır' yazan etiket astı.

TBMM Genel Kurulu'nda CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, kürsüye '17-25 Aralık Haftası Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası olsun' yazan döviz asmak isteyince AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz müdahale etti. Yaşanan gerilim nedeniyle birleşime ara verildi.

İlk eylem MHP’lilerden geldi. Genel Kurul salonunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) bütçesi için MHP adına konuşan Kütahya Milletvekili Alim Işık, kürsüye 17-25 Aralık Yolsuzluk Haftası rozeti yapıştırdı. Işık, konuşmasını bu kürsüden yaptı. Hemen ardından bu kez CHP’liler Genel Kurul'da 17-25 Aralık pankartları kaldırdı ve yargı sürecinin kapatılması protesto etti.

TBMM Genel Kurul’undaki eylem için CHP’li vekiller tek tek SMS’lerle Meclis’e çağrıldı. Milletvekillerine gönderilen mesajda Genel Kurul’a gelerek eyleme katılmaları istendi.

MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu 2015 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu tasarısı görüşmeleri sırasında söz alarak uyarıda bulundu. Halaçoğlu “TRT 3'deki canlı yayında tanıtım bandı daha önce kısa süre gösterilip kaldırılırken bugün kürsüye takılan 17-25 Aralık rozetinin televizyondan gösterilmemesi için bant sürekli yayında tutuluyor. Bunun yapılmaması gerekiyor” dedi.

Bu sözlere AKP Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın cevap verdi: "İç tüzüğün neresinde böyle şeylerin kürsüye takılacağı yazar. Burayı panayır yerine çevirdiniz."

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay tartışmaya katılarak, “Bugün 17 Aralık. Meclis TV yönetmenini buradan uyarıyorum. Yaptıkları hadsizliktir, terbiyesizliktir” diye konuştu.



Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku