Gündem:
MERAL AKŞENER'e FAŞİST ENGEL
MERAL AKŞENER'e FAŞİST ENGEL

MHP Genel Başkanlığına adaylığını açıkladıktan sonra partiden ihraç edilen Meral Akşener’in Çanakkale Kolin Otel’de düzenleyeceği konferans polis ve otel yönetiminin engeline takıldı. Üçüncü havalimanı ortaklarından Kolin şirketine ait otelde düzenlenen konferansın yapılacağı salonun ışıkları söndürüldü, seyircilerden önce salona çevik kuvvet girdi. Akşener, cep telefonu ışıklarının aydınlattığı salonda megafonla konuşma yaptı.

MHP'li Meral Akşener’in bugün Çanakkale Kolin Otel’de yapacağı “Milli iradenin önemi” konferansı polisin ve otel yönetiminin engeline takıldı. Üçüncü havalimanı ortaklarından Kolin Otel'de saat 14.00'de düzenlenecek konferans son dakikada otel yönetimi tarafından iptal edildi. 

Günler öncesinden anlaşması yapılan konferans için gelen 1000 kişi, kararı öğrenince otel yönetimini protesto etti. Ellerinde bayrakları sallayarak 'Başbakan Akşener' ve 'Ülkücü hareket engellenemez' sloganları atmaya başladı. 

MERAL AKŞENER KARANLIK SALONDA KONUŞTU

Salonun kullanımının neden iptal edildiği açıklanmadı. Meral Akşener'i dinlemeye gelenler, cep telefonlarının ışıklarıyla salonu aydınlatmaya çalıştı. Otel girişinde önlem alan polis, gelenleri tek tek aramadan geçirdikten sonra otele girişlerine izin verdi. Salonun kullanımının neden iptal edildiği öğrenilemezken, Meral Akşener'i dinlemeye gelenler, cep telefonlarının ışıklarıyla salonu aydınlatmaya çalıştı. Otel girişinde önlem alan polis, gelenleri tek tek aramadan geçirdikten sonra otele girişlerine izin verdi. 

Meral Akşener, elektriklerin kesildiği ve katılanların cep telefonları ışığıyla aydınlatmaya çalıştığı salona gelerek, toplantının iptal edilmeyeceğini söyledi ve konuşmasını yapmaya başladı.

MEGAFONLA KONUŞMA YAPTI 

Akşener, konuşmasında şunları kaydetti: Karanlıkları aydınlatmaya geldik. Bir konuşma yapmaya gelmiştik böyle bir durumla karşı karşıyayız, hem Çanakkale şehitlerimiz için hem El Bab şehitlerimiz için hem de 15 temmuz şehitlerimiz için bir dakika saygı duruşu ve istiklal marşı söyleyeceğiz. Ben kadın olarak korkmuyorum siz erkek olartak korkmaya utanmıyor musunuz?

"80 MİLYON KERE 'HAYIR'"

Biz yaktık kınamızı geldik aranıza vatanımıza kurban olmak için geldik bu vatanın her karışı her bir ferdi için gerekirse ölmeye geldik. Konuşmamızın teması milli iradenin önemiydi. Sayın Cumhurbaşkanı unuttunuz mu size şehirlere almazlardı  Sayın cumhurbaşknı unuttunuz mu şiir okuduğunuz için hapse atılmıştınız. Bu millet sizi önce başbakan sonra cumhurbaşkanı yaptı. Şimdi aynı şeyleri bize uyguluyorsunuz.Allah'ın izniyle 16 Nisan'da 80 milyon kere "hayır"

Sizin bu salonda ortaya koyduğunu irade, hangi şartta olursa olsun, varsın televizyonlarda karartma uygulasınlar, varsın otellerin ışıklarını söndürsünler, varsın Başbakan 'hayır diyenler teröristtir' desin bizi bu yoldan döndüremeyecekler. Varsın salon karanlık olsun, bizi yıldırabilir misiniz? Kapı kapı gezeriz, evlere gider anlatırız. Evlerin kapılarını da mı kilitleyeceksiniz, dükkanların önüne de mi engeller koyacaksınız?

Türkiye'nin Başbakan'ı olarak siz Habur'da bir rezalet yaşattınız, karşı çıkan oldu mu... Hayır

Oslo'da bu devleti pespaye ettiniz karşı çıkan oldu mu...Hayır

Dolmabahçe'de İmralı canisinin talimatlarını, direktiflerini Türk milletiyle paylaştınız, müzarakere ettiniz, size karşı çıkan oldu mu... Hayır

"TERÖRİSTİ HABUR'DAKİ ÇADIR MAHKEMELERİNDE ARAYIN" 

Teröristi burada aramayın, Habur'da teröristi alkışlarla karşılarken arayın, teröristi siz Oslo'da, Dolmabahçe'de arayın. Davul-zurna ile 3 gün boyunca Türkiye'den geçirdiklerinizde arayın.

Habur'daki çadır mahkemelerinde arayın. Biz sizin bu ithamınızı aynen size iade ediyoruz.Terörle mücadeleyi sulandırdınız.Yollara bombalar döşendi, evlere bombalar yerleştirildi. Valilere kafanızı çevirin dediniz. Siz tüm bunları yaparken teröristlerle sarmaş dolaş olmuyorsuuz da anayasaya "hayır" dediğimiz için biz "terörist" oluyoruz öyle mi... Aynen iade ediyorum size bu lafları. Bizler, bu salondakilar iğnenin deliğinden geçmiş insanların, idam sehpalarından, hapislerden geldik biz... Bizi korkutacağınızı sanıyorsunuz.

Son günlerde tutturmuşlar bir "prangadan kurtuluyoruz" diye... Yıllardır bu ülkeyi yönetiyorsunuz, birlikte çalıştığınız Abdullah Gül size pranga mı olmuştur? 100 milyar dolarlık bu Cumhuriyet'in fakir insanlarının parasıyla yapılmış bütün kuruluşlarını sattınız, tüm bunları yok pahasına sattınız. Bunları yaparken sizi tutan mı oldu. En stratejik kurumlarımızı, en değerli kuruluşlarını Varlık fonuna devrettiniz. Tüm bunları yaparken sizin elinizi tutan mı oldu? 2014'te Cumhurbaşkanı oldunuz, Davutoğlu'nu beğenmediğiniz 15 günde hem genel başkan hem başbakan değiştirdiniz. Biz 2 yıldır, demokratik hakkımızı kullanmak istedik, parti kongremizi bile yapamadık.




 

Meral Akşener, sabah saatlerinde konferans için Çanakkale'ye giderken bu fotoğrafı paylaşmıştı:




Akşener: "Sandıktan yüzde 56 hayır çıkacak"

Meral Akşener, ‘Milli iradenin önemi’ konferansı katılmak üzere Çanakkale’ye giderken Tekirdağ’a mola verdi. Bir restoranla kalabalıkla bir araya gelen Akşener, Anayasa referandumuyla ilgili değerlendirmede bulundu. Eline ay-yıldızlı kına yaktığı görülen ve yalanı olmayan bir insan olduğunu söyleyen Akşener, “Size rakam vererek söylüyorum. Yüzde 56 hayır, yüzde 37 evet gibi bir sonuç çıkıyor. Bundan dolayı özellikle Trakya’da çok büyük bir baskıyla karşılaşabilirsiniz. Hayırcıları bir Başbakan terörist olmakla suçlayabiliyor ise, bu skandaldır. Bir ülkenin Başbakanına yakışmaz. Dolayısı ile her sandığa gitmek aleni bir süreç. Buna da biz ‘hayır’ diyeceğiz. Bunun için çalışmalarımızı Çanakkale’den başlatıyoruz. Çünkü Çanakkale ne yaptı? Dedi ki ‘Dur yolcu dur. Buradan geçemezsin’ O yüzden biz de Çanakkale de dur diyeceğiz. Bu Anayasayı geçiremezsin. Milletimiz ‘hayır’ diyecekö dedi.

"AYAĞINDAKİ PRANGALAR NEDİR?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Meral Akşener, “Sayın Cumhurbaşkanı konuşuyor. Diyor ki ayağımda prangalar var. Türkiye 15 yıldır yönetiliyor. Hadi 2002, 2007 yıllarında Ahmet Necdet Sezer Vardı iki başlılığı kabul ettik. Sonra sayın Abdullah Gül Cumhurbaşkanı oldu. Daha sonra kendisi Cumhurbaşkanı oldu ve istediğini Başbakan yaptı. Birini atadı beğenmedi, yenisini getirdi. Bu noktada şu soruyu sormak isterim. Sayın Cumhurbaşkanı, ayağındaki prangalar nedir, Kimdir ve neredendir" dedi.

Akşener ve beraberindekiler, açıklamalarının ardından Çanakkale’ye gitmek üzere yola çıktı.


Cumhuriyet Gazetesi
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BOLAT'tan KIZDIRAN ET AÇIKLAMASI
Et fiyatlarına gelen peş peşe zamların ardından vatandaşlar neredeyse kasabın yolunu unuttu. Seçimden...

Haberi Oku