Gündem:
METEOROLOJİ 4 İL İÇİN  UYARDI...

METEOROLOJİ 4 İL İÇİN  UYARDI...

Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, halen mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıklarının, 30 Temmuz Pazar gününden itibaren bölge genelinde artarak 2 Ağustos Çarşamba gününe kadar mevsim normallerinin 2- 5 derece üzerinde seyredeceği kaydedildi. Beklenen hava sıcaklıklarının Antalya ve Muğla için 36-40, Burdur için 35-37, Isparta için 33-35 derece olacağı belirtildi.

METEOROLOJİDEN, UZUN SÜRELİ SICAK HAVA DALGASI VE GÜNEŞ ÇARPMASI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları, beklenen yüksek sıcaklık dalgası ve güneş çarpması riski nedeniyle uyardı. Yapılan açıklamada, halen mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının yarından itibaren yurdun doğu ve güneydoğu bölgelerinden başlayarak ve zamanla iç ve batı bölgelerini de etkisi altına alarak artmasının beklendiği kaydedildi.


Yapılan son analiz ve tahminlere göre yurdu etkileyecek sıcak hava dalgasının uzun süreli olması ve ağustos ayının ilk 10 günü boyunca etkili olması bekleniyor.

Uzun yıllar ağustos ayı en yüksek sıcaklık ortalaması 30 derece olan İstanbul'da, önümüzdeki hafta sonuna kadar en yüksek hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında (29-32 dereceler arasında) olacağı ancak 4 Ağustos Cuma gününden itibaren normallerinin üzerine çıkarak 35 dereceye kadar ulaşabileceği belirtildi. 

Önümüzdeki hafta bazı illerimizde olması beklenen en yüksek hava sıcaklığı; Ankara, Kayseri, İzmir, Adana'da 37, İstanbul, Bursa ve Erzurum'da 35, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 44, Tunceli ve Malatya'da 42, Gümüşhane'de 40, Antalya'da 39, Samsun ve Trabzon'da 30 dereceye olarak bildirildi.

Ancak; Karadeniz, Marmara ve Akdeniz'de kıyı kesimlerinde deniz üzerinden esmesi beklenilen rüzgar nedeniyle nem miktarı fazla olacağından hissedilen hava sıcaklığının daha yüksek olabileceği tahmin ediliyor.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku