Gündem:
METEOROLOJİDEN 3 GÜNLÜK FIRTINA UYARISI
METEOROLOJİDEN 3 GÜNLÜK FIRTINA UYARISI

Bugün saat 17.00'den itibaren Marmara'da  kuvvetli lodos ve yağışın beklenmesi nedeniyle Atatürk Havalimanı'ndan yapılacak seferler için havayolu şirketleri ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi önlemlerini aldı. Saatteki  hızı 100 km'yi bulacağı kaydedilen lodos uyarısını dikkat alan Türk Havayolları yarın yapacağı iç ve dış hat seferlerinden 103 seferini iptal etti.          

Türk Hava Yolları internet sitesinden yolcularına duyuru yaparak iptal edilen seferleri açıkladı.  THY'nin resmi internet sitesinde konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Meteorolojik raporlar ışığında, beklenen olumsuz hava durumunun Türk Hava Yolları'nın uçuşlarını aksatma olasılığına karşın gerekli tedbirler alınmaktadır" denildi.

HAFTA SONUNDA KUVVETLİ LODOS FIRTINASINA DİKKAT!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü,  Cuma günü öğle saatlerinde Ege Denizi'nde, akşam saatlerinden itibaren Marmara bölgesi ve Kıyı Ege'de rüzgarın hızını arttırarak güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceğini ve Cumartesi ve Pazar günleri rüzgarın şiddetini daha da arttıracağını, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'de  Marmara bölgesinde ise yer yer hızla fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiğini açıkladı.

SALI GÜNÜNE KADAR DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR 

Cuma günü öğle saatlerinde Ege Denizi’nde, akşam saatlerinden itibaren Marmara bölgesi ve Kıyı Ege’de rüzgarın hızını arttırarak güney ve güneybatı yönlerden (Kıble ve Lodos) kuvvetli ve fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği; Cumartesi ve Pazar günleri rüzgarın şiddetini daha da arttıracağı, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’de (60-80 km/saat), Marmara bölgesinde ise yer yer (80-100 km/saat) hızla fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın etkisini azaltarak Salı gününe kadar devam etmesi bekleniyor.
Kuvvetli lodos fırtınası ve hava sıcaklıklarındaki hissedilir derecedeki artış ile birlikte kar örtüsü bulunan yerlerde kar erimeleri meydana gelebileceği tahmin ediliyor. Kar erimeleri, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, kara, hava ve deniz ulaşımında meydana gelebilecek aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi ile çatı uçmalarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

METEOROLOJİ'DEN KAYAK MERKEZLERİNDEKİ VATANDAŞLARA UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü,  kar yüksekliğinin kayak merkezleri olan Bursa Uludağ'da 185, Kocaeli Kartepe'de 177, Bolu Kartalkaya'da 168, Isparta Davraz'da 135, Çankırı Ilgaz'da 90, Manisa Spil dağında 25 santimetere olduğu belirterek tahmin edilen kuvvetli lodos fırtınası ve bunun sonucu hava sıcaklıklarındaki hissedilir derecedeki artışı ve yağışla birlikte kar erimeleri meydana gelmesinin beklendiğini açıkladı.  Vatandaşlarımızın ve yetkililerin kar erimelerinin neden olabileceği ani sel ve taşkın riskine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

DENİZLERDE FIRTINA BEKLENİYOR

BATI KARADENİZ:  Cumartesi günü ilk saatlerden itibaren güney ve güneybatılı yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde (75-90km/s) kuvvetli fırtına, Pazar günü 8 ila 10 kuvvetinde (80-100km/s) tam fırtına bekleniyor. Fırtınanın Batı Karadeniz'de Salı günü sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili olacağı tahmin ediliyor.

MARMARA:  Cuma günü akşam saatlerinden itibaren güney ve güneybatılı yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde (75-90km/s) kuvvetli fırtına,Pazar günü 8 ila 10 kuvvetinde (80-100km/s) tam fırtına bekleniyor. Fırtınanın Marmara'da Salı günü sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili olacağı tahmin ediliyor.

KUZEY EGE: Cuma günü öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatılı yönlerden 8 ila 10 kuvvetinde (80-100km/s) tam fırtına bekleniyor. Fırtınanın Kuzey Ege'de Salı günü sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili olacağı tahmin ediliyor.

GÜNEY EGE: Cuma günü akşam saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına bekleniyor. Fırtınanın Güney Ege'de Salı günü akşam saatlerine kadar aralıklarla etkili olacağı tahmin ediliyor.

BATI AKDENİZ: Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına bekleniyor. Fırtınanın Batı Akdeniz'de aynı gün akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

GÖKÇEADA VE BOZCAADA'DA 3 GÜN SEFER YOK     

Çanakkale'de öğleden sonra beklenen kuvvetli lodos fırtınası nedeniyle bugünden itibaren 3 gün boyunca Gökçeada ve Bozcaada'ya deniz seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. 

Çanakkale Boğazı ve adalara deniz ulaşımını sağlayan Gestaş firması; meteorolojinin günler öncesinden uyarısını yaptığı kuvvetli lodos nedeniyle önceden tedbir alarak, Gökçeada ve Bozcaada hattındaki seferleri iptal ettiğini duyurdu. Gestaş firmasının resmi web sitesinden yapılan duyuruda cuma, cumartesi ve pazar günü Kabatepe-Gökçeada hattında yapılması planlanan bütün seferlerin olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildiği açıklandı. Ayrıca Geyikli- Bozcaada arasında da bugün saat 12.00’den itibaren cumartesi ve pazar günleri de dahil olmak üzere tüm seferlerin olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

HIZI 100 KİLOMETREYE ÇIKACAK

Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerince yapılan fırtına uyarısında; Marmara’da bugün akşam saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerinden esen rüzgarın 90 kilometreye kadar ulaşabileceği, pazar günü ise saatteki hızı 100 kilometreye kadar çıkacağı sanılan tam fırtınanın salı günü sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili olacağının tahmin edildiği duyuruldu. Aynı şekilde Kuzey Ege’de bugün öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerinden 8 ila 10 kuvvetinde tam fırtına beklendiği, fırtınanın Kuzey Ege’de salı günü sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili olacağı tahmin edildiği bildirildi.




Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku