Gündem:
METİN FEYZİOĞLU'NDAN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A HUKUK DERSİ
METİN FEYZİOĞLU'NDAN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A HUKUK DERSİ

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 1 Eylül’de yapılacak olan Adli Yıl açılış töreniyle ile ilgili “Eğer Yargıtay, Baro Başkanını çağırıp orada konuşturacak olursa oraya ben katılmam” şeklindeki açıklamasına Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’ndan yanıt geldi.

Feyzioğlu,“Bu üzücü açıklama, Sayın Erdoğan’ın henüz Başbakanlıktan Cumhurbaşkanlığı’na geçişi zihninde tamamlayamadığını göstermektedir” dedi.  

Başkan Feyzioğlu yaptığı yazılı açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yetmiş yedi milyonun Cumhurbaşkanı olacağına dair Milletin huzurunda verdiği sözle uyumlu olmayan bu açıklama, Cumhurbaşkanlığı Makamının tarafsız olmasını bekleyen herkesi hayal kırıklığına uğratmıştır.

Avukatlar, yargının içinde yurttaşı temsil eden kurucu unsurdur. Seçilmiş Cumhurbaşkanımızın savunmayı protesto etmesi, Yargıtay üzerinde baskı kurmaya ve yetmiş yedi milyonu savunan avukatların meslek örgütünü susturmaya çalışmaktır”ifadelerine yer verdi.

Erdoğan’ın Başbakanlıktan henüz Cumhurbaşkanlığı’na geçişi zihninde tamamlayamadığını belirten

Feyzioğlu, “Temennimiz, bu geçişi bir an önce tamamlayarak herkesin Cumhurbaşkanı olduğunu kabullenmesidir” dedi.  

Feyzioğlu, “Eğer bu açıklama Cumhurbaşkanlığı Makamından yürütülecek bir korku ve baskı rejiminin ilk adımlarıysa, herkes şunu bilmelidir ki bizim Allah’tan başka kimseden korkumuz yoktur” açıklamasında bulundu.

‘YARGITAY, BARO BAŞKANINI KONUŞTURACAKSA BEN KATILMAM’

10 Ağutos’taki seçimleri kazanıp Cumhurbaşkanı olan Başbakan Tayyip Erdoğan, AKP'nin 13. Kuruluş Yıldönümü Resepsiyonu'nda gazetecilerin 1 Eylül’de yapılacak olan Adli Yıl açılış törenine katılımıyla ilgili sorusuna “Benim için katılımlar çok önemli. Yagıtay'da da katılacak olanlar çok önemli.

Danıştay'da yaşadığımızı biz istemeyiz. Bildiğiniz gibi Baro Başkanı burada konuşmak durumunda değildir. Bir teamüldür, eğer Yargıtay Baro Başkanını çağırıp orada konuşturacak olursa oraya ben katılmam.

Cumhurbaşkanı gelip de orada baro başkanını dinlemek durumunda değil. Bugüne kadar bu tür şeyler olduysa artık bunların reforme edilmesi lazım" yanıtını vermişti.

ERDOĞAN DANIŞTAY TÖRENİNİ TERK ETMİŞTİ

Danıştay’ın kuruluş yıldönümünde eşine daha önce rastlanmamış bir olaya sahne olmuştu. Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu konuşmasında Van depreminin ardından kurulan konteynır kentte yaşanan sorunlara değinmişti.

Feyzioğlu’nun konuşmasının son bölümünde, nasıl bir cumhurbaşkanı istediğini söylediği sırada kendini daha fazla tutamayan Başbakan Tayyip Erdoğan, oturduğu yerden “Baştan aşağı yanlış konuşuyorsun. Böyle bir edepsizlik olmaz ki, edepsizlik yapıyorsun” diye bağırmaya başlamış ve salonu terk etmişti.  

İŞTE METİN FEYZİOĞLU’NUN AÇIKLAMASININ TAM METNİ:

“Sayın Erdoğan, “Türkiye Barolar Birliği Başkanı geliyorsa Adli Yıl açılış törenine katılmam” şeklinde bir açıklamada bulunmuştur. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yetmiş yedi milyonun Cumhurbaşkanı olacağına dair Milletin huzurunda verdiği sözle uyumlu olmayan bu açıklama, Cumhurbaşkanlığı Makamının tarafsız olmasını bekleyen herkesi hayal kırıklığına uğratmıştır.

Avukatlar, yargının içinde yurttaşı temsil eden “kurucu unsur”dur.

Seçilmiş Cumhurbaşkanımızın savunmayı protesto etmesi, Yargıtay üzerinde baskı kurmaya ve yetmiş yedi milyonu savunan avukatların meslek örgütünü susturmaya çalışmaktır.

Bu üzücü açıklama, Sayın Erdoğan’ın henüz BaşbakanlıktanCumhurbaşkanlığı’na geçişi zihninde tamamlayamadığını göstermektedir.

Temennimiz, bu geçişi bir an önce tamamlayarak herkesin Cumhurbaşkanı olduğunu kabullenmesidir.

Eğer bu açıklama Cumhurbaşkanlığı Makamından yürütülecek bir korku ve baskı rejiminin ilk adımlarıysa, herkes şunu bilmelidir ki bizim Allah’tan başka kimseden korkumuz yoktur.

Özgürlükleri esas alan laik, insanı merkeze koyan çağdaş, sosyal, demokratik hukuk devleti mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu
Türkiye Barolar Birliği Başkanı”


ODA TV
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
TC adil haksever 10 yıl önce

sayin feyzioğlu'nun açiklamalarina katiliyorum.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku